Интригата на Формула 1 се заплита в Бахрейн

Прогрес и реванши ще търсят отборите на пистата Сакхир

Реклама

Състезанието на Формула 1 в Бахрейн е четвъртото за сезона, както и последното преди кервана на Формулата да тръгне за Европа. Всеки от отборите има своите трудности и очаквания.


В добро настроение в болидите си ще седнат пилотите на Maclaren, като за Дженсън Бътън контролът върху пистата ще е най-важен в това състезание. Други съображения имат и от Force India , където Пол ди Реста и Адриан Сутил очакват пистата да пасне идеално на конфигурацията на колите им. В добър дух и решени на победа са пилотите на Lotus Кими Райконен и Роман Грошан, а последният дори има отлични спомени от Бахрейн.


Със смесени чувства ще се впуснат в надпреварата Себастиан Фетел и Марк Уебър от Red Bull, особено предвид обтегнатите им отношения и фактът, че Фетел все още търси своя оптимален ритъм. В Mercedes Нико Розберг ще търси реванш за провала в Китай, а Хамилтън все още свиква със своя болид. Пилотите на Williams – Пастор Малдонадо и Валетери Бота, ще търсят първите си точки за годината. За първи точки в Бахрейн ще се бори и Естебан Гутиерез от Sauber, докато колегата му Нико Хюлкенберг ще се опита да продължи доброто си представяне напоследък. По-добро представяне ще търси и двойката Чарлс Пик/ Гидо ван дер Гарде от Caterham.