Преди Формулата да превземе Испания

Какво да очакваме на старта в Барселона

Реклама

Circuit de Catalunya е една от най-модерните писти в календара на формула 1. Пистата има разнообразие от ъгли, къси отсечки и и дълги прави и предполага огромно зрелище за публиката.

Какви са настроенията в отборите преди състезанието?

Red Bull

В тима са надъхани за едно оспорвано състезание, след като Фетел ще търси трета победа за сезона, а Марк Уебер своята първа.

McLaren

Дженсън Бътън заяви, че няма свръхочаквания за това какво може да направи тимът в Испания, докато Серхио Перез ще иска надпревара с повече изпреварвания

Mercedes

Пилотите на отбора ще се хвърлят с всички сили за ценните точки.

Lotus

Кими Райконен преследва поредния си добър резултат в Барселона, докато съотборникът му Грожан твърди, че отборът трябва да подобри представянето си в квалификациите.

Sauber

Отборът дойде в Испания с подобрения по аеродинамиката, с които тимът се надява да се представи възможно по-добре в Барселона.

Force India

След като демонстрираха потенциал в първите четири състезания, пилотите на Force India са решени да се борят за по-предно място в това състезание.

Williams

Пастор Малдонадо има много хубави спомени от Барселона, след като спечели на тази писта миналата година. Въпреки това, екипът и пилотите разбират, че ще трябва да се свърши огромна работа, за да се постигнат задоволителни резултати.

Caterham

Чарлс Пик и Гидо ван дер Гарде постигат прогрес в последно време и отиват в Испания, за да надградят постиганото в Бахрейн.

Marussia

В този отбор се надяват, че в Испания ще се затвърди позитивното развитие на тима и че след края на състезанието, все още ще са преди Caterham.

Гумите

След като няколко отбора се оплакаха от гумите на Pirelli, италианската фирма реши да направи промени преди състезанието в Испания. Те промениха формулата на смеската за твърдите гуми, които сега по-скоро са като тези от 2012г. Новите гуми ще бъдат по-издържливи и по-бързи от предшествениците си.

Очаква се средните гуми да бъдат значително по-бързи и с тях най-вероятно ще се кара на квалификациите, но за състезанието най-вероятно гумите ще са твърди. Pirelli обявиха, че ще дадат и още един чифт гуми на отборите.