Рекордната серия на McLaren приключи на състезанието в Канада

Бътън е ядосан след представянето на отбора на Гран При Монреал

Реклама

Дженсън Бътън разкри своето негодувание от представянето на своя тим McLaren след Гран При Монреал. Той завърши на 12-то място на състезанието вчера и това даде повод на британския пилот публично да изрази разочарованието си.

След като колегата му Серхио Перез завърши на 11-та позиция и тимът не успя да се сдобие с никакви точки, рекордната серия на McLaren от 64 последователни точки в Гран При състезанията приключи. Пилотът на Red Bull Себастиян Фетел спечели надпреварата, следван от Фернандо Алонсо (Ferrari) и Люис Хамилтън (Mercedes).

Бътън не изрази увереност, че отборът му е можел да се справи по-добре. Той заяви, че въпреки стратегията, McLaren е нямало как да се представи по-успешно. Той допълни, че се е почувствал все едно “се е състезавал в друга категория”, след като е бил задминат от повечето водачи в класирането.

Въпреки това, от McLaren със сигурност ще дадат най-доброто от себе си, за да се завърнат в челната десятката по време на предстоящото  “домашно” състезание във Великобритания.