Звезди за продан

Някои от най-актуалните футболисти вероятно ще потърсят своя нов клуб това лято

Реклама

Към момента целият футболен свят говори за трансфера на Гарет Бейл в Реал (Мадрид), защото става въпрос за астрономически суми. На заден план остават няколко имена, които вече са доказани на зеления терен и е доста вероятно да сменят клубната си принадлежност до края на трансферния прозорец. Да видим кои са те.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Месут Йозил

Реал (Мадрид)

Реал отново е на върха на вълната с готвещия се трансфер на Гарет Бейл от Тотнъм, но има опасност да загуби най-креативния си халф. През последните пет сезона ( два във Вердер (Бремен) и три в Реал) никой играч не е направил повече асистенции от Йозил. Той много добре се позиционира на терена и бързо взима решения, подходящ е за бързи контра-атаки и е способен на магически пасове, така че германецът е апетитна трансферна цел за някой от богатите европейски клубове.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Самуел Ето`О

Анжи

Преди две години той беше най-скъпоплатеният футболист в света, но изненадващата финансова криза в руския клуб означава, че стрелецът може да напусне преди следващия сезон.

В Русия представянето на камерунецът беше стабилно, но не и впечатляващо и остави усещането, че Ето`О се е наситил на успехи в големите първенства. Той спечели требъли с Барселона и Интер, и след това реши да изкара още повече пари на изток. Сега е доста вероятно той да предпочете като евентуални варианти за завръщане в западните първенства отново Интер или Челси на Жозе Моуриньо.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хуан Мата

Челси

След завръщането на Моуриньо на “Стамфорд Бридж” се заговори, че Мата няма да има водеща роля в този отбор. Той е изиграл едва 65 минути от първите три мача на “сините” за сезона и се очаква испанецът да се огледа за нов клуб. Причината е, че стилът на Мата не пасва на тактиките на Специалния, който залага на здрава игра в защита и смъртоносни контра-атаки. Доста вероятно е от ситуацията около креативният атакуващ халф да се възползват Арсенал или Тотнъм.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Адем Ляич

Фиорентина

Сръбският плеймейкър е един от най-желаните играчи в последно време. Само че, в същото време той беше в центъра на не едно и две разочарования. В последните три години той преживя провален трансфер в Манчестър Юнайтед, критики за това, че играе твърде много видео игри и яде много шоколад. Един от треньорите му го критикува, заради дългата му коса, друг го удари по време на смяна, а за капак Ляич беше изхвърлен от сръбския националния отбор, защото не пееше химна.

Извън това, той е много добър атакуващ полузащитник, който комбинира перфектно с нападателите. От Рома знаят това отлично и се говори, че “римските вълци” се навъртат около играча.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Фабио Куаляреля

Ювентус

Той рядко бележи, но когато го прави, попаденията му нямат равни. Куаляреля обаче не е достатъчно ефективен, а сега в атаката на Юве са и топ-нападатели като Фернандо Йоренте и Карлос Тевес, което означава тежки времена за него.”Старата госпожа” вече има много опции в атакуващ план и нищо чудно да се раздели с някое от остриетата си като италианецът ще трябва да избира между Шахтьор ( Донецк) или английските Уест Хям и Норич.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Кристиян Ериксен

Аякс

През последните три година се говори, че той ще напусне Амстердам. През това време Ериксен израстна от обещаващ плеймейкър в твърд титуляр, който може да диктува ритъма на играта и да направи разликата във всеки един мач.

Той може да играе навсякъде в Европа, но за него към момента има отчетлив интерес от руския Зенит. Ливърпул също го искат, но едва ли ще могат да се преборят с Тотнъм, които ще имат пари от трансфера на Бейл.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Виктор Моузес

Челси

Той вероятно не е от класата на останалите тук, но качествата му блестят, както в Англия, така и на международно ниво. По-рано през тази година на Купата на африканските нации Моузес показа най-доброто от себе си и помогна на Нигерия да грабне трофея. В Челси той обаче има проблеми с конкуренцията и е доста вероятно да отиде под наем, най-вероятно отново във Висшата лига.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Икер Касияс

Реал (Мадрид)

Когато Касияс беше поставен на пейката от Жозе Моруиньо през миналия сезон, всички мислеха, че става въпрос за лична дрязга между двамата. Сега новият треньор на “белия балет” Карло Анчелоти продължава да залага на талантливия Диего Лопес, който дойде по спешност в Мадрид, когато Касияс беше контузен. Със сигурност испанският национал няма да иска да остане на пейката преди Световното първенство и вероятно ще опита всичко възможно да смени клуба, дори под наем.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Йоан Кабай

Нюкасъл

Той беше свързван с трансфери в Манчестър Юнайтед и ПСЖ, а миналата седмица Арсенал предложиха и конкретни пари за французина. Това не е случайно.

Кабай покрива всички зони на полузащитата и често създава положения за гол, но силата му е в единоборствата. Той едва ли някога ще е звезда, но със сигурност може да е много полезен играч, който да пасне на всяка схема. Засега Арсенал изглеждат най-сериозен претендент за привличането му, но пък от ПСЖ винаги могат да предложат по-голяма сума.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Анхел ди Мария

Реал (Мадрид)

Той често е считан за чисто крило, но може да върши и много повече работа. Ди Мария направи име в Бенфика и там доказа, че може да играе като халф без проблеми, след което повтори добрите си игри на същата позиция и в аржентинския национален отбор.

За него е от особено значение дали сделката за Бейл ще бъде финализирана, защото това ще застраши титулярното му място преди Световното.