2 причини да напуснете работа

Вижте как можете да разберете дали е време да смените офиса

Реклама

Много хора не се чувстват добре на работните си места по една или друга причина. Други пък нямат причина, но пак се замислят за напускане. На трети пък им е нужна причина като тези две:  

Работата /мениджърът ви не отговарят на вашите стремежи

Трябва да се запитате дали в дългосрочен план компанията, в която работите, ще може да отговори на вашите мечти и стремежи. Дали не ви се налага да работите твърде много извънредно? Или да пътувате през цялото време? Или нещо друго, което ви пречи да водите нормален живот, или просто ви дразни изключително много? Няма верни и грешни отговори на такива въпроси, но те ще ви дадат представа дали инвестирате времето си в правилната компания.

Не можете да си се представите в тази компания след една година

Около една година вероятно ще ви трябва, за да се решите, да потърсите и да намерите по-добра работа. Така че, най-добре си помислете къде се виждате в настоящата си организация след 12 месеца, както и какво ще правите тогава, на кого най-вероятно ще сте мениджър и кой ще е мениджър на вас. Ако резултатите от това обмисляне не ви харесат, значи мястото ви не е в тази компания.