4 причини защо не ви увеличават заплатата

Вижте няколко прости причини защо не получавате повече пари на края на месеца

Реклама

Никоя компания няма да ви увеличи заплатата, ако не направите нещо по въпроса. Ако сте недоволни от настоящото си възнаграждение, може би не правите нещо като хората. Или не си вършите работа, или не си искате своето за труда си. Ето какви грешни неща правите, за да се намирате втората ситуация.

Не сте го договорили предварително

Ако по време на разговорите около назначаването ви, когато е станало въпрос за парите, не сте го уточнили, тогава трябва да разберете някои неща.

Например, трябва да знаете колко получават другите служители на вашата позиция и как седи въпросът с повишенията на заплатата в компанията като цяло. Със сигурност има система, просто трябва да я научите.

Не си знаете цената

Трябва да сте наясно как се заплащат резултатите във вашата професия. Не е зле да знаете каква е точно ролята ви в колектива, доволни ли са мениджърите от представянето ви, ще се наложи ли да се обучавате и квалифицирате допълнително. Чак след това ще можете да изчислите и да поискате адекватно повишение на заплатата.

Не можете да го обосновете

Трябва да можете да докажете какво печели компанията от това, че ви има в редиците.

Вместо да говорите защо е необходимо да ви вдигнат заплатата, най-добре го кажете под формата на постижения, които сте направили. Няма по-добър аргумент от това.

Никога не питате

Ако чакате вашият шеф или компанията да ви повишат заплатата, без да сте поискали това, едва ли ще се случи.  Ако не е изрично записано, увеличението в договора ви и не повдигнете въпроса, никога няма да получавате повече пари. Най-добре помолете мениджъра си да седнете да поговорите по въпроса и по възможност той да ви съдейства.