За по-силен метаболизъм си!

Вижте как да го усилите и защо това е важно

Реклама

Няма магическо хапче за успех на диетата или тренировките ви, но пък можете да помогнете на организма ви да гори повече калории като усилите метаболизма си. Ето как да стане това.  

Кардио и силови тренировки са много важни, защото на 25 години метаболизмът на човешкото тяло започва да се забавя, особено при хора, които не са физически активни.

Важно е в тренировката си да имате както кардио, така и силови упражнения. Един от най-ефективните начини да усилите метаболизма си е да градите мускулна маса, защото тя ще помогне на тялото да изгаря калории, дори когато  не правите нищо.

Също така е важно да не пропускайте хранения, защото това ще забави метаболизма ви, тъй като като тялото ще се опита да компенсират липсата  на енергия, необходима за него. Правилното хранене също е от значение, защото има огромно влияние върху метаболизма.

Яйца, пълнозърнести храни, бадеми, спанак, чушки, зелен чай и вода съдържат всичко необходимо за доброто му функциониране. Дъвченето отнема енергия; ако се храните бавно, давате на мозъка си повече време, за да осъзнае, че сте сити, като резултатът е, че се храните по-малко и поемате по-малко калории

Продължителният и здравословен сън също е много важен, така че трябва да се погрижите за поне 7-8 часа почивка за добър метаболизъм. Сънят ще ви помогне и срещу стреса, тъй като в стресови съсотяния тялото отделя хормона кортизол, който забавя изгарянето на калории в тялото.

 Наблегнете на лицевите опори. Няколко минути пред да се храните, направете между 10-50 лицеви опори, в зависимост от формата ви. Идеята на това е, че след физическо натоварване тялото изгаря 300 калории до края на деня.