Цветанка Ризова дари на ученици декорите на студиото на "Лице в лице"

Младежите сами са поискали да се обучават в обстановката на любимото си актуално предаване

Водещата на "Лице в лице" по bTV Цветанка Ризова дари декорите на старото си студио на ученици, които продуцират собствено предаване и емисия новини. Сетът на най-гледаното актуално предаване в България ще даде нов облик на ученическата телевизия на 134 СУ "Димчо Дебелянов" в София, които са дългогодишни партньори на bTV.

В началото на лятото bTV започна работа по изграждане на ново високотехнологично студио за новините и делничните актуални предавания на медията, сред които е и "Лице в лице". Вместо да бъде рециклиран обаче, сетът, на който Цветанка Ризова всяка вечер от понеделник до петък посреща актуални събеседници, ще стане част от практическото обучение на учениците в сферата на телевизията.

Вижте повече във видеото.

Учениците от 134 СУ "Димчо Дебелянов" в София, които получиха дарението, са дългогодишни приятели на редакцията с най-голямо доверие в България. През лятото на 2017 те бяха част от международна лятна академия в областта на цифровите медии, на която екипът на bTV Новините демонстрира на последните иновации в телевизионната журналистика.

"Новият декор ще накара самата новинарска емисия да изглежда по по-интересен и съвременен начин", казват децата.

Топ водещите на bTV ще влязат в изцяло нови студиа  до края на годината, за да представят актуалните новини с още повече иновативни средства и решения, освен добавената реалност, 360-градусовите видеа, 3D проектирането и HD качеството, които вече завоюваха признанието на bTV Новините като най-високотехнологичната редакция в България.