Цветанов: Трябва да има проект, който да защитава евроатлантическите ценности и да не бъде популистки, а с действия и резултати

Това, което имаме за последните 10 месеца, е най-големият срив, който ГЕРБ е получавал през всичките тези години, смята той

„Трябва да има проект, който да защитава евроатлантическите ценности и да не бъде популистки, а с действия и резултати“.

Това каза Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице" по повод учредяването на новия политически проект "Републиканци за България".

„Това може би ще бъде първият национален проект, който ще даде представителност още от самото начало на всички етнически групи“, каза Цветанов.

По думите му етническото противопоставяне е грешно за държавата.

„Целта ми е да обединим всички демократично мислещи десни избиратели. Да покажем, че един национален проект може да бъде проект на всички независимо от тяхната възраст. Хората да бъдат качествени, образовани и професионално реализирали се“, обясни още Цветан Цветанов.

Той поясни, че тази партия няма да бъде лидерска, а функция на решенията, които ще се обсъждат.

Цветанов коментира протестите и ексцесиите, до които се стига. Според него хора, които искат това статукво да се запази, са вкарали провокаторите в протестите.