Иво Христов: Не съм кардинал и се надявам да не съм достатъчно сив

Каква ще е ролята на стратегическия съвет към президентството, ще сформира ли партия Румен Радев и проруско настроен ли е кабинетът му?

България не може да се похвали с ясен политически хоризонт, след ЕС и НАТО ние зациклихме. Правителството на Борисов 3 афишира същото като Борисов 1 и Борисов 2, заяви Иво Христов - началник на кабинета на държавния глава Румен Радев в предаването „Лице в лице” по bTV. Вчера стана ясно, че Христов е оглавил новосъздадения Стратегически съвет при президента. 

"Остана поголовното асфалтиране с познатото качество. Що се отнася до другите сфери, няма ясни цели. Туризмът се задъхва, образованието деградира, не знам българин да е доволен от здравеопазването. Затова трябва някаква нова идея за развитие", обясни още Иво Христов.

Според него трябва да се мисли за алтернатива и именно с такава идея е създаден Стратегическия съвет. Това е екип, който е призван да мисли алтернативно на статуквото, посочи още Иво Христов и подчерта, че никой от членовете му не е платен.