.

Красимир Каракачанов: Ако една идея е добра за България, аз бих я подкрепил

Коалиционният съвет не беше, за да се разбираме за преференциите, казва вицепремиерът

"Коалиционният съвет не беше, за да се разбираме за преференциите. Премиерът Борисов още преди 2-3 дена заяви своята позиция, че това, което е гласувано в парламента за отмяна на преференциите, ще отпадне. Тоест, връща се ползването на преференции. ВМРО винаги е било за преференциите и затова ние гласувахме против това предложение. Ние искахме преференцията да остане, за да може да има съревнование", казва Красимир Каракачанов.

"Поводът за днешния съвет беше необходимостта да се затегне дисциплината, защото БСП саботира работата на парламента.

Тактиката на БСП да саботира работата на парламента е пробвана много пъти в различните парламенти в последните години. По този начин допълнително се сваля и без това ниския имидж и авторитет на парламента", допълва той.

"Ако една идея е добра за България, аз бих я подкрепил. Имало е моменти, когато съм бил в опозиция, съм подкрепял разумни решения, независимо дали са били предложени от ГЕРБ или БСП. От тази гледна точка не съм против ДПС да подкрепят предложения на Министерски съвет или на мнозинството. Но не съм съгласен да използват тази подкрепа за "извиване на ръце", казва още Красимир Каракачанов.

Чуйте целия разговор тук.