Мартин Карбовски: Протестите у нас са отчаяни, учтиви и възпитани

Трябва ни прогрес и ако някой е застанал на пътя на чистия въздух, трябва да си ходи, коментира журналистът

"Относително богатите се срещат с крайно бедните в този експеримент. Модният дизайнер Мегз отива да помага на бедни хора, които загубиха децата си, защото живеят бедно", обясни Мартин Карбовски в предаването "Лице в лице" относно един от новите си проекти.

"Тъй като тези хора живеят бедно, искахме да покажем дали някой може да им помогне - не с пари, с акъл", допълни той.

В събота - на 19 септември, в предаването "Карбовски: Втори план", журналистът представя проекта "Експеримент: Богат – Беден".

Вторият проект на Мартин Карбоски е свързан с лекарите. Относно него той коментира: "След ужаса на 2020 г., в който ние си мислехме, че настъпва зомби апокалипсис, смятам, че дължим един поклон, ако не разговор с лекарите. Това е позитивен филм за хора, които могат неща, които ние не можем".

"Третият ми проект ще бъде "Катастрофите" - младите момчета, които въртят гуми и ни застрашават. Аз бих "стрелял" по тях. Това са убийци, които ползват като туземци всички технологии, произведени в Бавария", каза журналистът.

Относно обстановката в България, Карбовски коментира: "Хората на власт се научиха, че са сякаш там завинаги. Тук, ние трябва да им кажем: "Не сте завинаги"... Трябва ни прогрес и ако някой е "застанал на пътя на чистия въздух", трябва да си ходи. Учтиво. Смятам, че протестите у нас са отчаяни, учтиви и възпитани."