"Менделсон": Звездното, цветно и горещо семейство на Силвия Петкова и Зоран Петровски

Утрините и вечерите в дома на артистичното семейство приличат повече на кино студио, отколкото на театрална постановка

В душата си тя е влюбена в Индия, но никога не е била там. Докато режисира филми със своя екип, той обикаля целия свят. 10 години пътищата им се срещат единствено на снимачната площадка, за да заживеят на една и съща географска ширина. Те са енергичната актриса Силвия Петкова и режисьорът Зоран Петровски.

"Цял живот сме се харесвали, но никога никой не показвал нищо. Имаме една снимка от "Революция Z", аз влюбен в Силвето, а тя винаги с милиарди мнения. Седи и ми обяснява: "Тази сцена ще я направим така", а аз съм седнал и само мигам. Никаква режисура, нулева. Просто седя и я гледам, каквото каже. А тя разпалена обяснява: "Тука, не така, този текст не е хубав", спомня си Зоран Петровски.

"Зоки ме покани на една Нова година, която празнуваха у тях. Месец по-късно се срещнахме в един столичен бар и така нещо се случи. Пламна", признава си Силвия Петкова.

"Аз си мислех, че тя е с приятел и изобщо нищо не правех, докато в три сутринта реших да я питам: "Ти имаш ли си приятел" и тя ми отговори, че няма и тогава викам: "Трябва да действаш, иначе ще чакаш още 10 години". На другия ден се прибрахме заедно, след два дена вече почнахме да правим дете, след един месец вече беше бременна, след три месеца започнаха битовите проблеми и след четири години вече сме застаряваща двойка, вече сме преживяли всичко на света", разказва режисьорът.