.

Иван Боянов: Като шофьори носим отговорност за нашия живот, но и за живота на всички останали

Водещият и репортер на bTV Спорт - посланик на отговорното шофиране в кампанията „Най-добър млад шофьор на България“

Спортният журналист на bTV Иван Боянов показа отлични шофьорски умения в колата на следващия „Най-добър млад шофьор на България“, който ще стане известен на 18 май. Като посланик на отговорното шофиране сред младите хора, Иван сподели спомените си от взимането на шофьорската си книжка, първата спукана гума, както и любопитни моменти от общуването с непознати спортни фенове по пътищата. Според водещия на спортните новини по bTV шофирането изисква внимание и концентрация във всеки един момент и шофьорите никога не трябва да забравят, че в сервизите попадат и от двата типа коли – такива, които са били с предимство, и такива без. Какви интересни подробности за себе си сподели Иван Боянов, срещна ли неочаквани препятствия на пътя, справи ли се с отправеното му забавно предизвикателство и готов ли е да признае дали Николета Маданска го превъзхожда с шофьорски умения – цялото видео може да гледате тук.

За втора поредна година, кампанията на Съюза на българските автомобилисти е насочена към младите шофьори - с до пет години стаж зад волана и без нарушения на пътя. Желаещите да участват в състезанието „Най-добър млад шофьор на България“ трябва да са на възраст 18 - 26 години и да проверят знанията си чрез тест на сайта: https://www.youngdriver.bg/ до 19 април. Въпросите са свързани основно с познаването на правилата за поведение на пътя.

Вторият кръг ще се проведе на 18 май в центъра на София, където ще бъдат изпитани уменията, които участниците трябва да имат в ежедневието си – заобикаляне на препятствия, паркиране, овладяване на автомобила върху мокра или заледена настилка, смяна на гума, поставяне на верига за сняг, оказване на първа помощ на пострадали при ПТП и други.

Събитието на 18 май ще се проведе с медийната подкрепа на bTV Media Group и  ще бъде отворено за гости, като за посетителите са предвидени множество атракции, сред които шоу и демонстрации от професионални автомобилни състезатели, игри с награди, възможности да проверят шофьорските си умения и да тестват едни от най-добрите автомобили за годината.