Борис Календеров: Началото беше неясно, но любопитно

Той сподели, че живите предавания на Шампионската лига са били най-интересните моменти в работата

Реклама

Борис Календеров - репортер и водещ на спортните новини на bTV:

- Началото?
- Началото беше неясно, но любопитно. Да избереш предизвикателството на нещо ново, което го няма на пазара, е истинска тръпка, която си струваше. Амбициозният екип и подготовката ми дадоха нагласата, че ще работя в най-професионалната медиа в този момент. Когато приех поканата на Красимир Минев нямах дори идея какви емоции ми предстоят. Излъчването на мачовете и студиото на Шампионската лига беше началото на живите предавания по bTV и спортната редакция на практика започна същинската работа в телевизията. Това бяха едни от най-приятните моменти от работата изобщо, тъй като съчетаваха ентусиазъм и предизвикателство.

- Какво намерихте и какво загубихте по пътя?
- Намерих много интересни хора от всички области, с които поддържам контакти. Срещите и интервютата с някои личности ми дадоха много професионален и житейски опит. Намерих много приятели сред колегите и смятам, че именно добрият екип е в основата на всеки успешен проект. Не мисля, че съм загубил нещо в тези 10 години. Понякога губиш от личното си време, но повечето теми и сюжети предизвикват интереса ми не само от професионална гледна точка.

- Най-инфарктният и най-вдъхновяващият ви момент "в забоя”?
- Най-инфарктният момент определено беше в една ситуация, в която трябваше да реагирам изключително бързо и да застана на една от камерите в студиото. Инфарктни моменти е имало много, но с времето и опита може би не съм ги осъзнал като такива.

- Новината, която мечтаете да съобщите/отразите?
- В моята сфера мечтая да отразя едно успешно българско участие на Световно първенство по футбол, подобно на това от САЩ'94. Подобни емоции трудно се повтарят, но защо да не помечтаем. Въпреки, че на този етап изглежда утопия. Бих се радвал да съобщя, че Григор Димитров или Цветана Пиронкова са станали шампиони на Уимбълдън.

- Най-важното за теб през тези 10 години извън новините?
- Най-важното е това, че с работата ми в bTV се чувствам уверен в това, което правя извън телевизията. Чувствам се на мястото си и знам, че трябва да полагам още много усилия, за да продължава тази тръпка. С работата в такава медия няма как да бъдеш апатичен и към реалността в държавата. Извън новините през тези 10 години се промениха твърде малко неща, което за съжаление е факт. Надявам се в следващите 10 ситуацията да е коренно различна и атмосферата за живот в България да е променена.   

- А след края на емисията накъде?
- На купон, на театър или може би с приятели в някой симпатичен италиански ресторант. В свободното време и отпуските обичам да избягам не само от София, но колкото е възможно по-далеч от столицата. Обичам да сменям работния ритъм с пътувания из различни места, за които винаги съм мечтал.

Можете да следите и коментарите на Борис Календеров в специалната ни рубрика "Коментар на водещите".