Стаси Цалова: Всеки ден се стараем да сме полезни

Тя заяви, че е постигнала всичко, което иска

Реклама

Станислава Цалова – водещ на прогнозата за времето на bTV:

- Началото?
- Всяко начало е трудно. Сега в bTV ни е много по-лесно защото сме се утвърдили и имаме доверието на зрителите. Преди се борихме да спечелим зрителя, сега – да не го разочароваме.Но емоцията не се е променила много - всеки ден има нещо ново, всеки ден се стараем да сме полезни.

- Какво намерихте и какво загубихте по пътя?
- Намерих много щастие. Сигурно е имало неща, които съм загубила, но те не са ми били важни. Всичко, всичко което съм искала, съм успяла да постигна.

- Най-инфарктният и най-вдъхновяващият ви момент "в забоя"?
- В прогнозата за времето ако кажем, че имаме инфарктни моменти, значи не сме ги прогнозирали достатъчно добре. Но всяка сутрин като отворя очи, поглеждам дали сме познали времето и винаги се притеснявам дали прогнозата се е сбъднала.

Що се отнася до вдъхновяващ момент – всяка вечер, когато правя прогнозата, имам нужда от вдъхновение и е много хубаво, че то идва от зрителите. Много съм доволна как върви рубриката "Аз, Репортерът". Зрителите ежедневно ни изпращат стотици снимки – така имаме репортери във всяко кътче на България, а и много хора от чужбина също изпращат материали. Ако погледнете рубриката, ще видите невероятни попадения.

- Новината, която мечтаете да съобщите/отразите?
- В прогнозата за времето новините са очаквани и рядко ни изненадват. Извън прогнозата добра новина би било, че България е най-хубавата страна в света и хората тук са най-щастливи.

- Най-важното за теб през тези 10 години извън новините?
- Семейството. Хората, с които споделям успехите си и щастието си.

- А след края на емисията накъде?
- Много обичам работата си. Вярно, емисията е един краен срок, до който трябва вече да съм подготвила нещата, които ще представя, но след това винаги продължавам да съм нащрек дали прогнозата ще се сбъдне. Много е интересно да си синоптик, препоръчвам ви го.