Колега се нуждае от спешна животоспасяваща операция

Журналистът Виктор Ангелоев е с диагноза аневризма в мозъка

Реклама

Журналистът от Българското национално радио и бивш наш колега Виктор Ангелоев се нуждае от спешна животоспасяваща операция.

При изследване преди десет дни на Виктор му поставят диагноза "аневризма в мозъка".

"Това е раздут кръвоносен съд, който може да се пукне всеки момент, а при тези размери, които са в моята глава, всяко едно пукване ще е фатално", обясни Виктор Ангелоев.

Тогава аневризмата е била 12 милиметра, а при направени днес изследвания е 13, при 16 ситуацията става критична.

"Изследванията показаха, че тази аневризма е на много деликатно място и това не предполага традиционната оперативна намеса с отварянето на черепа и с проникването директно в мозъка, а трябва да се предприемат по-модерни методи, които за съжаление са доста скъпи", сподели нашият колега.

До аневризмата в мозъка се стига с катетър през артерии от слабините. Катетърът струва 6500 лева. За да не се спука, аневризмата се запълва с платинени стружки, всяка от които по 1200 евро.

"Мога да се оперирам, когато събера необходимите пари, а те никак не са малко, говорим за сума от порядъка на трийсет и пет хиляди лева, защото това са консумативи, които не се поемат от Здравната каса, операцията се поема от държавата, но консумативите се поемат от пациента", обясни още Виктор Ангелоев.

Ако искате и можете да помогнете:

Номер на банкова сметка в СИБАНК
IBAN
лева BG25BUIB98884029347600
евро BG07BUIB98884429347600