Да помогнем на Рая да проходи

Реклама

Това е Рая. Тя е почти на 5 години, но нейната история започва да се пише много преди да се роди. Дълго чакано и силно желано, малкото човече бърза да се появи на бял свят и го прави два месеца преди термина. На 27 февруари се ражда една мечта тежаща едва 1680 гр. След месец прекаран в болничното заведение, Рая е готова да излезе от кувьоза и да се прибере у дома. Тя расте, наддава, усмихва се и дарява с щастие всички около себе си.

През септември 2014 г. обаче семейството ни е изправено пред поредното си изпитание. Малкото ни момиченце получава диагноза – Детска церебрална парализа, спастична диплегия на долните крайници. От този момент започва нова битка. Рая посещава редовни рехабилитации, прави упражнения и се бори за всяка своя крачка с усмивка. Тя е изключително умно и будно дете, посещава детска градина, обича да пее и много иска да тича заедно с приятелите си. Резултатът след дългогодишна рехабилитация е задържане на самостоятелен изправен стоеж около минута, пристъпва 1-2 крачки, но губи баланс и пада.

За щастие, лекари от САЩ обещават, че Рая ще може да ходи сама и да се придвижва във всякаква среда. Надеждата се крие в метода на Селективната дорзална ризотомия (Selective Dorsal Rhizotomy - SDR). Операция, чрез която се прекъсват нервите в гръбначния стълб, отговорни за причиняването на парезата. По този начин тя се премахва трайно. Процедурата ще бъде извършена в болница Saint Louis Children’s Hospital, където от години това лечение се прилага успешно на деца от цял свят. Рая вече е получила одобрение от екипа, а операцията й е планувана за октомври 2018 г. Единствената пречка пред семейството ни е непосилната сума от 46 245 долара за интервенцията и около 15 хил. долара за престой и самолетни билети. След процедурата Рая трябва да остане в Сейнт Луис, Мисури, един месец под лекарско наблюдение и за рехабилитация. Център Фонд за лечение на деца в чужбина не одобри операцията на дъщеря ни и отказа да отпусне тази сума. Затова сега семейството ни разчита на вашата помощ. Всички заедно можем да сбъднем още една мечта. Тази на малката Рая.

Можете да помогнете чрез SMS с текст DMS RAYA на номер 17 777. Благодарим Ви от сърце!

Повече подробности за кампанията ще намерите тук.