Реклама

Създаден от Питър Табърн ("Джони и бомбата", "Хекс"), Луси Уоткинс и Хауърд Овърман и продуциран от Джулиън Мърфи и Джони Капс („Хекс”), английският сериал "Демони" дава съвременен образ на Ейбрахам ван Хелсинг, когото познаваме от легендарния роман "Дракула" на Брам Стокър. Този зареден с действие сериал проследява приключенията на Галвин, Люк, Мина и Руби, които се опълчват срещу зловещия подземен свят на чудовища и демони, скрити в човешки образ, които бродят под улиците на съвременен Лондон.

На пръв поглед, главният герой - Люк Ръдърфорд (Крисчън Кук), е досущ най-обикновен тийнейджър. Но с пристигането на Рупърт Галвин (Филип Гленистър) - най-добрият приятел на покойния му баща, животът на Люк предстои да се обърне с главата надолу. Галвин е устат и упорит американец, дошъл да разкрие пред Люк голямата тайна: че е живият пра-правнук на Ейбрахам Ван Хелсинг - ловеца на вампири от прочутия роман "Дракула" на Брам Стокър. Съдбата на Люк е да поеме меча на прадедите си в „най-студената от всички студени войни” срещу свръхестествените същества, за които се носят митове и легенди - от вампири и върколаци до невидимите заплахи на нощта.

Галвин е впечатляващ герой с трагично минало и пълна нетърпимост към съществата на “полуживота”, като се започне от хрупащия хлебарки “тип 5”, наречен "Редлип" (Мартин Хенкок), мине се през крадящия деца демон, преоблечен като ангел “тип 9”, наречен Гилгамел, и се стигне до “тип 12” - вампирът Трип (Макензи Крук). Ако питате Галвин, тези гадове заслужават само едно: да ги смачкаш и да ги заличиш от лицето на земята. Мисията му е ясна - той ще посвети Люк във всички тънкости на занаята и двамата ще държат тази подземна сила в състояние на "полуживот", тъкмо където й е мястото.

Унищожителният тандем получава помощ в приключенията си от Мина Харкър (Зоуи Тапър) - красивата незряща пианистка с гадателски умения. В действието се замесва и Руби (Холидей Грейнджър), най-добрата приятелка на Люк, която с голям плам се втурва в "поразяващата" мисия и с още по-голям план се надява, че един ден Люк ще види у нея нещо повече от приятел.

„Демони” е създаден през 2008 г.