Пениуърт

Реклама

Предисторията на „Готъм“„Пениуърт“ („Pennyworth“, 2019-2022 г.) – проследява ранните години на един от най-колоритните образи в поредицата за Батман – неговия верен иконом Алфред Пениуърт.

 

„Пениуърт“ ни пренася в младините на верния и неуморим иконом на Брус Уейн (Батман) – Алфред Пениуърт. Историята проследява годините преди раждането на легендарния супергерой, когато Алфред започва да работи като таен агент при родителите му Томас и Марта Уейн. Техният житейски път също ще е във фокуса на сериала.

 

Преди събитията в „Готъм“ Алфред Пениуърт е британски воин от Специалната въздушна служба. След като участва в Малайската извънредна ситуация, Пениуърт създава охранителна фирма през 60-те години на XX век в Лондон и започва работа при младия милиардер Томас Уейн и съпругата му Марта – бъдещите родители на Брус Уейн (Батман), превръщайки се в тяхно доверено лице.

По този начин Алфред бива въвлечен в конфликта между Томас и „Обществото на гарваните“ – група, която заговорничи за превземането на британското правителство, като работи срещу него заедно с американските агенти от свързаната с ЦРУ „Лига без име“. Освен че се превръща в мишена на сенчестото „Общество“, младият мъж си навлича и още неприятности, започвайки интимна връзка с Мелани – съпругата на Гъли – стария капитан на SAS.

 

В главните роли са Бен Алдридж (познат на зрителите на bTV с ролята си в „Медичите“), Раян Флетчър, Хейнсли Лойд Бенет, Доръти Аткинсон, Палота Фейт, Поли Уокър и др. Режисурата на „Пениуърт“ е поверена на Роб Бейли и Бил Ийгълд.

Тагове: btv action