Реклама

„Супергърл” разказва историята на Кара Зор-Ел. Тя е родена на планетата Криптон, но преди много години бяга, след като планетата й бива унищожена. На Земята, където се озовава Кара, тя крие своите сили, подобни на тези на братовчед й Супермен. Сега, вече 24-годишна, Кара решава да приеме своите свръхчовешки способности и да бъде герой, както й е било отредено.

За разлика от други тв продукции, инспирирани от DC Comics, които са доста мрачни и пълни с насилие, Supergirl е определена от критиката като „много свежа екшън поредица, която успоредно с това е забавна и смешна”.

Мелиса Беноист, която изпълнява главната роля, е позната като Марли Роуз от излъчвания по bTV Comedy сериал „Клуб Веселие”, както и още един от актьорите – Питър Фасинели. Мел признава, че започнала да чете комиксите от DC Comics едва след като била ангажирана за ролята на Кара. Друго любопитна подробност е, че родената през 1979 г. актриса Лаура Бенанти играе майката на Кара, но в живота е едва 9 години по-възрастна от „дъщеря” си  Мелиса Беноист.

Костюмите в Supergirl са проектирани от Колийн Атууд, която прави дизайна на дрехите за сериалите „Стрелата” (2012) и „Светкавицата” (2014). Когато облякла костюма си за първи път, Мелиса наранила окото си и се наложило да играе с превръзка като на пират.

Сцените от първия сезон са заснети в Лос Анджелис, а от втория – във Ванкувър (Канада), като през цялото време са изплозвани и сутдията на „Уорнър Брадърс”.

В Supergirl зрителите ще се насладят на участието на още няколко любими звезди от сериалите. Това са Калиста Флокхарт  („Али Макбийл”, „Братя и сестри”), Крис Ванс („Транспортер”, „Психо”, „Извън играта”, „Бягство от затвора”, „Декстър”), Шайлър Лей („Анатомията на Грей”, „Такси Бруклин”).