bTV Cinema със специален пратеник в Лос Анжелис за нощта на Оскарите

Младата българска актриса Мариета Мелроуз, която партнира на Джулиън Мур в последния й филм, се среща с холивудски звезди и претенденти за най-голямото отличие в света на киното

Реклама

Мариета Мелроуз е специалният пратеник на студио „Оскари”, което започва в  23:30 ч. на 4 март по bTV Cinema. Филмовият канал на bTV Media Group е единствената българска медия, която ще предава на живо 90-ата юбилейна церемония от Кодак тиътър в Лос Анжелис.

„Много съм щастлив, че и тази година bTV ще има свой човек на церемонията“, коментира продуцентът на предаването Георги Тошев. Тази година той е поканил младата актриса Мариета Мелроуз, която от години живее и работи в Лос Анжелис и вече има няколко сериозни роли в Холивуд. „Повече от година тя работи за предаванията „Като на кино“ и „Преди обед“ и ние сме много щастливи от нейните интервюта и репортажи от Меката на световното кино“, допълни Тошев.

Мариета вече е подготвила интервю с носителката на „Оскар“ за поддържаща роля от миналата година – Вайола Дейвис. Тя получи приза за разтърсващото си изпълнение във филма Fences (Прегради) и така стана единствената чернокожа актриса в Златния клуб на носителите на трите най-важни актьорски награди „Оскар“, „Тони“ и „Еми“.

Пратеникът на студио „Оскари” успя да се срещне и с режисьора на номинирания за най-добър чуждестранен филм „Една фантастична жена“ – Себастиан Лелио, в прочутия The Line hotel, известен като „Мястото на звездите“ в Лос Анджелис.

„Уверявам ви, че в предстоящото студио „Оскари“ ще има още много ексклузивни срещи, както и директни включвания на Мариета от червения килим, казва още Тошев. Част от видео материалите ще бъдат излъчени в предаванията „Преди обед“ и „Като на кино“, а до дни ще обявим и гостите, които ще направят интересно и забавно студиото с водещ Михаил Дюзев по bTV Cinema“.

Коя е Мариета Мелроуз?

Актрисата е родена в България. Завършила е Кралската академия в Royal Central School of Speech and Drama, Лондон. Тя е първата българка, завършила академията, където са учили световноизвестни имена като Джуди Денч, Лорънс Оливие и Андрю Гарфийлд. На театралната сцена Мариета играе главни роли на фестивала в Единбург. Участва в продукции на утвърдени театрални компании като Complicite и Blind Summit Theatre. Професионалният й път я отвежда в Холивуд. Първият й по-голям проект е новият филм на номинирания за „Оскар“ режисьор Себастиан Лелио. Във филма „Глория“ Мариета Мелроуз има сцена с носителката на „Оскар“ актриса Джулиън Мур. За много кратко време Мариета успява да стане любимка на кастинг режисьори като Дебора Акуила, известна от своя филм „Ла ла ленд“, както и продуценти като Уилям Макдоналд, известен от своя сериал „Рим“.