.

Епизод 149

Катя разговаря с Несрин и й казва, че думите на Хилми за Бихтер имат основание. Бихтер и Нихал започват да кроят планове за изненада на Бехлюл за рождения му ден. Бешир моли Бехлюл да го измъкне от болницата. Пейкер предупреждава Бехлюл да стои далеч от сестра й. Бихтер изкушава Бехлюл и му отправя предложението, че за да се разделят завинаги иска първо да останат насаме за последно, но какво всъщност цели тя? Затегнатите отношения между Зиягил и Хилми Йонал намират отражение в отношенията между Фирдефс и Пейкер.bTV Plus
Коментирай
публикувай
 • monana

  Мотивите в живота на Бихтер нямат нищо общо с любовта. Основната й мисъл е нещо от рода на: "Аз съм най-велика на земята, а всички останали са родени, за да изпълняват желанията ми. Тъй като съм много красива, мога да правя каквото си искам, с когото си искам..." Красотата е Божи дар. Човек така се ражда и няма никакъв принос за това. В последствие всеки може да изгражда себе си - напр. да се стреми да бъде добър, да зачита личното пространство и свобода на другите, ако може да им помага, но в никакъв случай да не вреди. Бихтер вреди и то СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО. Омъжи се за Аднан, за да накаже майка си /коя е тя, че да съди собствената си майка?!, пък била тя и Фирдевс/, погуби двама мъже, които я обичаха, разби живота на две деца, на които трябваше да бъде майка, съсипа уважавано и добро семейство... За мен образа й е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЗЛОТО, а целия филм технология на злото, което завладява и руши без пощада...

 • Мотивите в живота на Бихтер нямат нищо общо с любовта. Основната й мисъл е нещо от рода на: "Аз съм най-велика на земята, а всички останали са родени, за да изпълняват желанията ми. Тъй като съм много красива, мога да правя каквото си искам, с когото си искам..." Красотата е Божи дар. Човек така се ражда и няма никакъв принос за това. В последствие всеки може да изгражда себе си - напр. да се стреми да бъде добър, да зачита личното пространство и свобода на другите, ако може да им помага, но в никакъв случай да не вреди. Бихтер вреди и то СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО. Омъжи се за Аднан, за да накаже майка си /коя е тя, че да съди собствената си майка?!, пък била тя и Фирдевс/, погуби двама мъже, които я обичаха, разби живота на две деца, на които трябваше да бъде майка, съсипа уважавано и добро семейство... За мен образа й е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЗЛОТО, а целия филм технология на злото, което завладява и руши без пощада...

 • Green77

  Изразено е мнението ми по принцип, а не че така е постъпила Битер с Бехлюл: тя е достатъчно умна, за да не прилага такава губеща стратегия и се отказа навреме. Ето какво беше написано: Казвам теортетична, защото не твърдя, че е точно така. Според мен едно от нещата, които безвъзвратно отблъскват един мъж в подобна връзка, е да бъде изнудван или принуждаван с една такава бременност. Дори и да приеме детето, да се съберат ЗАРАДИ детето, в него винаги ще остава чувстовото,че е бил манипулиран и притиснат в ъгъла.

 • Изразено е мнението ми по принцип, а не че така е постъпила Битер с Бехлюл: тя е достатъчно умна, за да не прилага такава губеща стратегия и се отказа навреме. Ето какво беше написано: Казвам теортетична, защото не твърдя, че е точно така. Според мен едно от нещата, които безвъзвратно отблъскват един мъж в подобна връзка, е да бъде изнудван или принуждаван с една такава бременност. Дори и да приеме детето, да се съберат ЗАРАДИ детето, в него винаги ще остава чувстовото,че е бил манипулиран и притиснат в ъгъла.

 • sanjbg

  Само да поясня, че тя нито го е притискала в ъгъла, нито го е манипулиарала за бременността. Точно обратното, след като научи първоначалната му реакция на отрицание и страх, тя просто му каза, че не е бременна за да е спокоен той. Нито го е занимавала с аборти и последиците, които те биха имали върху нея, нито го е карала да изпитва вина за случилото се. Тя го направи за негово лично спокойствие, след като видя, че не е готов на тази стъпка. Относно контрацептивите, няма начин тя да не използва някаква форма на котрацепция, при положние че спи паралелно с двама мъже. Ако не вземаше предпазни средства, тя сигурно щеше да е постоянно бременна едва ли през целия филм. Но и при най добрата контрацепция понякога стават засечки, както предполагам е ясно за всички.

 • Само да поясня, че тя нито го е притискала в ъгъла, нито го е манипулиарала за бременността. Точно обратното, след като научи първоначалната му реакция на отрицание и страх, тя просто му каза, че не е бременна за да е спокоен той. Нито го е занимавала с аборти и последиците, които те биха имали върху нея, нито го е карала да изпитва вина за случилото се. Тя го направи за негово лично спокойствие, след като видя, че не е готов на тази стъпка. Относно контрацептивите, няма начин тя да не използва някаква форма на котрацепция, при положние че спи паралелно с двама мъже. Ако не вземаше предпазни средства, тя сигурно щеше да е постоянно бременна едва ли през целия филм. Но и при най добрата контрацепция понякога стават засечки, както предполагам е ясно за всички.

 • zoui

  Много добре казано.. от Миланова. Чудесно си се справила с думите и много правилно си го написала. Напълно подкрепям и разбирам и съм съгласна, че е така. Чувствата са си чувства.. каквото и да ти поднася живота просто трябва да се изживее.. грешки или не.. и разумните доводи такива, каквито си ги написала, не могат да повлияят на чувствата отначало. Те просто се случват впоследствие.

 • Много добре казано.. от Миланова. Чудесно си се справила с думите и много правилно си го написала. Напълно подкрепям и разбирам и съм съгласна, че е така. Чувствата са си чувства.. каквото и да ти поднася живота просто трябва да се изживее.. грешки или не.. и разумните доводи такива, каквито си ги написала, не могат да повлияят на чувствата отначало. Те просто се случват впоследствие.

 • Green77

  Добавям, че позицията по-долу се споделя поне от 80% от мъжете. Така че не знам защо обвинявате само Бехлюл са всичко в тази ситуация. Колкото и да постъпва Бихтер сморазрушително, въпреки големите напъни в стил "'хайде дакжаем, хайде да кажем" тя така и не се реши да каже за тази връзка. И не само от заради съмнителното благородство на характера й, а защото в някогашна или в сегашна Тъурция първо тя самата щеше да бъде оплюта и анатемосана. Не казвам, че това е правилно, а защото това е реалността и в Турция, и в България, та и в Америка ( южните щати, напр.). Бихтер умее да хвърля големи обвинения и закани, това не може да й се отрече, но колко от тях е изпълнила. Това прословуто "Аз няма какво да губя" е доста неубедително, та тя трепери Аднан да не узнае нещо, сестра му или друг. И се самоубива при влизането на Аднан в стаята, а в книгата не може да понесе, че той ще влезе всеки миг. Друг е въпросът, че това за мен е неин плюс, показава че има угризения, към човека, който я напарви уважавана жена от елита на Истанбул, в чиито уши стотици пъти е шептяла скъпи, мило, много те обичам Аднан и т.н. Тя не се страхува ни най-малко от Бехлюл, защото са заедно паднали в греха. тя се страхува от Аднан, който не е съгрешил и който има морално надмощие над нея.

 • Green77

  Ако допуснем, че детето е било заченато в прословутата вечер в музикалния салон, там сцената беше, че Бихтер дебнеше Бехлюл и Нихал, тропна с нещо, за да прекъсне евентуалната им целувка, а после чакаша Бехлюл да се върне. Думите, които му каза преди да правят секс бяха от рода на това, че не може да се откаже от него. За мен е изключително некоректно една интелигентна жена, учила в САЩ и с опит в секса да не взема елементарни контрацептивни средства след като изневерява на мъжа си, без да е обсъдила една потенциална бременност с човека, с когото уж е скъсала и който е обвързан с друга жена. Това е един от най-слабите ходове в сценария, съшит с бели конци. ДОри и след като е правила секс без предпазни средства има хапчета, които се вземат след подобен акт, за да няма последствия. Остава тогава теоретичната възможност и Бихтер нарочно да не е взела никакви мерки, носейки се по течението пък каквото ще да става. Казвам теортетична, защото не твърдя, че е точно така. Според мен едно от нещата, които безвъзвратно отблъскват един мъж в подобна връзка, е да бъде изнудван или принуждаван с една такава бременност. Дори и да приеме детето, да се съберат ЗАРАДИ детето, в него винаги ще остава чувстовото,че е бил манипулиран и притиснат в ъгъла. Опитайте се да застанете в позицията на Бехлюл в случая и ще видите, че не винаги феминистките изказвания са убедителни.

 • Добавям, че позицията по-долу се споделя поне от 80% от мъжете. Така че не знам защо обвинявате само Бехлюл са всичко в тази ситуация. Колкото и да постъпва Бихтер сморазрушително, въпреки големите напъни в стил "'хайде дакжаем, хайде да кажем" тя така и не се реши да каже за тази връзка. И не само от заради съмнителното благородство на характера й, а защото в някогашна или в сегашна Тъурция първо тя самата щеше да бъде оплюта и анатемосана. Не казвам, че това е правилно, а защото това е реалността и в Турция, и в България, та и в Америка ( южните щати, напр.). Бихтер умее да хвърля големи обвинения и закани, това не може да й се отрече, но колко от тях е изпълнила. Това прословуто "Аз няма какво да губя" е доста неубедително, та тя трепери Аднан да не узнае нещо, сестра му или друг. И се самоубива при влизането на Аднан в стаята, а в книгата не може да понесе, че той ще влезе всеки миг. Друг е въпросът, че това за мен е неин плюс, показава че има угризения, към човека, който я напарви уважавана жена от елита на Истанбул, в чиито уши стотици пъти е шептяла скъпи, мило, много те обичам Аднан и т.н. Тя не се страхува ни най-малко от Бехлюл, защото са заедно паднали в греха. тя се страхува от Аднан, който не е съгрешил и който има морално надмощие над нея.

 • Ако допуснем, че детето е било заченато в прословутата вечер в музикалния салон, там сцената беше, че Бихтер дебнеше Бехлюл и Нихал, тропна с нещо, за да прекъсне евентуалната им целувка, а после чакаша Бехлюл да се върне. Думите, които му каза преди да правят секс бяха от рода на това, че не може да се откаже от него. За мен е изключително некоректно една интелигентна жена, учила в САЩ и с опит в секса да не взема елементарни контрацептивни средства след като изневерява на мъжа си, без да е обсъдила една потенциална бременност с човека, с когото уж е скъсала и който е обвързан с друга жена. Това е един от най-слабите ходове в сценария, съшит с бели конци. ДОри и след като е правила секс без предпазни средства има хапчета, които се вземат след подобен акт, за да няма последствия. Остава тогава теоретичната възможност и Бихтер нарочно да не е взела никакви мерки, носейки се по течението пък каквото ще да става. Казвам теортетична, защото не твърдя, че е точно така. Според мен едно от нещата, които безвъзвратно отблъскват един мъж в подобна връзка, е да бъде изнудван или принуждаван с една такава бременност. Дори и да приеме детето, да се съберат ЗАРАДИ детето, в него винаги ще остава чувстовото,че е бил манипулиран и притиснат в ъгъла. Опитайте се да застанете в позицията на Бехлюл в случая и ще видите, че не винаги феминистките изказвания са убедителни.

 • 1116

  ве4е го глеадх ,о4аквам продължението на есен...

 • sanjbg

  Нищо не го оправдава за това, че като чу че е бременна първата му реакция беше "Не можеш да го родиш". А сигурно и втората и третата и петата реакция щяха да са му същите. За това просто Бихтер реши да не го занимава повече с проблема си, който явно Бехлюл счете за лично неин, и да се справя сама както намери за добре. Но това не означава, че с това той не й нанесе сигурно най-тежкия удар. Аз само заради тази измяна бих го подложила на сто изтезания, пред които майтапа с хотела направо бледнее. А за десерт просто бих казала на Нихал за какво става въпрос и от кой чакам дете. Но Бихтер общо взето за нищо не иска да му го връща или да му отмъщава. Що се отнася за естеството на годежа му с Нихал, той по онова време не я бръснеше за нищо и беше готов да си тръгне от там. Не знам за какво желание да се държи като сгоден говорим. Той и тогава и сега си остана безумно фалшив в тези си жалки опити да заблуди някого.

 • ве4е го глеадх ,о4аквам продължението на есен...

 • Нищо не го оправдава за това, че като чу че е бременна първата му реакция беше "Не можеш да го родиш". А сигурно и втората и третата и петата реакция щяха да са му същите. За това просто Бихтер реши да не го занимава повече с проблема си, който явно Бехлюл счете за лично неин, и да се справя сама както намери за добре. Но това не означава, че с това той не й нанесе сигурно най-тежкия удар. Аз само заради тази измяна бих го подложила на сто изтезания, пред които майтапа с хотела направо бледнее. А за десерт просто бих казала на Нихал за какво става въпрос и от кой чакам дете. Но Бихтер общо взето за нищо не иска да му го връща или да му отмъщава. Що се отнася за естеството на годежа му с Нихал, той по онова време не я бръснеше за нищо и беше готов да си тръгне от там. Не знам за какво желание да се държи като сгоден говорим. Той и тогава и сега си остана безумно фалшив в тези си жалки опити да заблуди някого.

 • Green77

  Бехлюл отиде да разговаря с Бихтер в хотела, когато тя му беше казала, че е бременна. Първата му реакция преди това беше като на човек, който вече е сгоден за друга, не беше във възторг от новината. В хотела вместо да говорят открито за бъдещето си и това на детето, Бихтер едностранно реши, че той не заслужава да знае истината и го излъга, че не е бременна. Пак номер, пак шегичка, пак провокация. Така че да се твърди как той я е изоставил сама бременна с детето - е много е сълзливо и преиначено.

 • cruel_baby93

  Толкова ми е жал за бихтер незнам до колко е възможно,но сякаш изживявам нейната болка,мъка и страдание.Може би защото намирам части от себе си в нея и в много от случаите бих постъпила като нея и аз също съм готова на всичко за любовта си.Но никога не бих сложила край на живота си заради мъж нито пък бих си позволила да стигне до там заради мъж.

 • telemundo

  естествено Усмивка

 • cruel_baby93

  А някой гледал ли е последната сцена на бихтер с майка и.Когато казва аз съм силна,аз съм бихтер зиягил дъщеря на фирдефс йореолу никой неможе да ми направи нищо никой неможе да ме нарани.Сега ще си почина трябва да съм хубава утре ще придружавам съпруга си,доведената ми дъщеря ще се жени трябва да съм красива,с най-истинската усмивка ще ръкопляскам на щастието им и след това казва мамо как ще издържа?Тази сцена е много емоционална и трогателна мисля че тя ясно показва,че бихтер не е никакво зло.Злите хора небиха могли да изпитат такава мъка не биха били толкова отчаяни...