120 дни преди евровота – „120 минути” по bTV директно от Брюксел

Екипът на bTV Новините стартира информационна поредица „Промяната Европа“

bTV стартира информационна поредица „Промяната Европа“ близо 120 дни преди европейските избори със специално издание на „120 минути“.  Най-гледаното обзорно актуално предаване с водещ Светослав Иванов се излъчва от студио „Агора” на Европейския парламент в Брюксел тази неделя – 3 февруари.

„Промяната Европа“ е поредица от журналистически материали, посветени на мястото на България в Европа и предстоящия евровот. Проектът е израз на стремежа на редакцията с най-високо доверие в България да даде на зрителите на bTV пълна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и ще се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bg.

Формално начало на своя проект bTV поставя със специалното издание на „120 минути“ от Брюксел. Пред Светослав Иванов застават двамата основни претенденти за председателското място в Европейската комисия. Манфред Вебер или Франс Тимерманс ще седне на стола на най-дълго управлявалия правителствен ръководител в Европейския съюз – Жан Клод Юнкер?

Ексклузивно „В главната роля“ пред зрителите на bTV в неделя вечер застава човекът, който сключи сделката за БрекзитМишел Барние.

Кореспондентът на bTV Новините в Брюксел Десислава Минчева разказва от първо лице за събитията от квартала на недоволните „Моленбек“. Има ли скрита цел зад протеста на жълтите жилетки и каква е цената, която Европа плаща за екстремните националистически настроения?

Какво накара водещи световни интелектуалци да напишат в отворено писмо Трябва да се борим за идеята на Европа или да я видим да загива под напора на популизма? В изнесеното студио на „120 минути“ говорят евродепутатите Андрей Ковачев, Петър Курумбашев, Филиз Хюсменова и Ангел Джабазки.

За зрителите на bTV говорят още Мария Габриел и Кръстьо Преславски за свободата на словото и как Европа се бори с фалшивите новини, както и Сергей Станишев за това възможен ли е  завой наляво за Европа.