Александър Кадиев между телевизията и свободата да си себе си

Интервю на водещия на „Преди обед“ по bTV за сп. DIVA

Реклама

„Срещата ни с актьора и водещ на „Преди обед“ Александър Кадиев е точно по пладне в ресторантче близо до студиото на bTV… Докато говорим, се усмихва както когато е в ефир. Не спира да се шегува през цялото време. Дори предупреждава да не вярвам на всичко, което ще каже в това интервю. Не защото се опитва да лъже целенасочено. Напротив - през цялото време е откровен като дете и си признава всички грехове. Актьорството обаче често му предоставя различна реалност. Нека да се запознаем с нея.“

Така започва срещата с водещия на „Преди обед“ за читателите на сп. DIVA. Ето какво споделя той:

Сашо, продължаваш ли все така да закъсняваш за ефир?

Ставам винаги в последния момент сутрин и всеки път съм под напрежение. Ако съм като нормалните хора, да се будя при първата аларма, сигурно времето щеше да ми стига. Но аз всеки път я отлагам, докато не стане последният възможен момент...

Сигурно го отдаваш на артистичността си...

От малък съм такъв. Още от ученическите си години. През живота си сигурно никога не съм бил навреме... Дори на репетиции и представления закъснявам.

Какво се случва тогава? Публиката седи и те чака, или се разотива?

Случвало ми се е два пъти само - единия път обърках града, в който е представлението. Постановката беше от 7 и аз бях много доволен, че в 6:30 съм на линия. Обадих се на колеги, за да ги попитам къде сме - дали в читалището или в театъра. Като разбрах, че съм на 100 км от тях в съвсем друг град, изтръпнах. Стигнах с половин час закъснение, но ме изчакаха.

Не ти ли е напрегнато да живееш така?

Създава ми голям дискомфорт, но продължавам да го правя. Сякаш е закодирано в мен. Всеки път си обещавам. Амбицирам се, че ще се променя. Не става - това е по-силно от мен.

Преди време май имахте проблеми с Деси (неговата партньорка в „Преди обед“ бел.ред.) заради този твой характер...

Посвикнахме си за тези осем години. Паснахме си. Двамата сме много различни - в мисленето си, в принципите си, в начина си на живот. Натюрелът ни е различен. Аз не обръщам внимание на детайлите, докато тя... Разминаваме се като характери. И сега вече вярвам, че това е за добро. Трябваше да свикнем, че не можем да се променяме един друг, а само да си помагаме. Аз я съветвам да е по-ларж към нещата, да не се впряга, тя искаше от мен да съм по-дисциплиниран по нейните разбирания. За тези години всеки успя да влезе в тона на другия и малко да се шлифова. Благодарение на работата ни аз станах по-дисциплиниран в ефир, а тя сякаш е по-спокойна и по-артистична. Влиза в тона на шегите ми... Преди често ме гледаше с укор.

С твоя график на постановки и телевизия остава ли ти време за кино, за снимки на сериали?

Никакво. Получих няколко покани за филмови проекти, но нямаше как да участвам в тях заради графика ми. Не съжалявам, защото нямам комплекси по отношение на работата си и не я разделям. А и не съм амбициозен. Нищо че работя много и отстрани сигурно изглежда, че съм кариерист. Обичам много театралните си участия. Имам по 20 постановки месечно, репетиции, по 21 предавания и допълнителни покани за различни събития.

Какво би правил Сашо Кадиев, ако имаше повече време за себе си? За какво мечтае и излиза ли от зоната си на комфорт? Готви ли сватба, как би променил живота си след 10 години и какво би правил  без телевизията и театъра - цялото интервю четете в списание DIVA.

Последни

Реклама