За предаването

Чаровната Рая Пеева, добре позната и от българския сериал на bTV “Скъпи наследници“, се присъедини към Деси Стоянова и Сашо Кадиев в ролята си на светски водещ в новия десети сезон на „Преди обед“. Актрисата от Младежкия театър с удоволствие среща зрителите с едни от най-популярните личности у нас в техния личен преди обед - гостува в домовете им, тренира с тях в залата, пазаруват заедно, а когато се налага, гледа децата им. След залез слънце, Рая тръгва и на лов за любопитни истории и VIP събития.

Водещата Деси Стоянова обещава интересни срещи с „Влиятелните“ – т.нар. инфлуенсъри или хората, които имат хиляди последователи в социалните мрежи. Какво ги прави успешни, какво означават лайковете им и може ли да се забогатее онлайн са само част от въпросите, които намират своя отговор в авторската й поредица. Сашо Кадиев пък става „сървайвър“ в нова екстремна поредица. Водещият влиза в обувките на Беър Грилс, за да покаже какво се прави при среща с мечка в гората, кое растение е ядливо и кое-отровно, как да се измъкнете от лавина и как да сигнализирате за помощ.

Екипът на „Преди обед“ изненадва зрителите и със специален нов кухненски сет за кулинарни експерименти в студиото. Известни и неизвестни, кандидати и участници в MasterChef представят своите любими специалитети. Нови поредици са посветени на човешките взаимоотношения и връзките, на българските изобретения със световно признание, както и на полезните „направи си сам“ съвети - за дома, градината, автомобила. И още - новото нормално или как COVID-19 променя ежедневието ни.

Новости има и във вече утвърдените рубрики на предаването. Костадин Филипов продължава да разкрива историите на емблематичните български песни в нов формат на „Разкажи ми песен“, а д-р Неделя Щонова все по-често излиза извън студиото, за да среща зрителите с лекарите и техните пациенти там, където се случва чудото на медицината.

Пандемията затвори границите и остави Лео Бианки по-дълго от обичайното в България, но за сметка на това корифеят на италианската кухня получи уникална възможност да изследва местните табиети и кулинарни изкушения специално за зрителите на „Преди обед“.

В минутите за кино Деян Статулов продължава с безпощадната си критика спрямо най-актуалните заглавия, а стилистът Антония Йорданова съчетава заедно с Рая Пеева стил от най-висок клас със секънд хенд облекло и не спира да търси акцентите в „гардероба на…“ родните знаменитости.

Репортерите на „Преди обед“ продължават да се включват от различни точки страната, за да показват живота в момента и да срещат всички пред малките екрани с героите на деня.