.

Екип

ДЕСИ СТОЯНОВА

преди обед, десислава стоянова, деси стоянова, александър кадиев, сашо кадиев

Започва кариерата си във в. "Сега" през 1998 г. Работи в международния, а след това във вътрешно-политическия отдел на вестника.

През 2002 г. получава покана да се присъедини към екипа на bTV Новините. През следващите 5 години се занимава предимно с политическа журналистика, отразявала е работата на няколко правителства, присъединяването на България към Европейския съюз, процеса срещу българските медици в Либия. Автор е на редица документалнифилми в bTV Репортерите.

Филмът й „Двойният живот на Ванко 1“ печели първа награда в конкурса за разследваща журналистика на асоциация „Разследващи журналисти“ през 2003 г. През 2007-ма година е получава наградата в категория „Телевизия“ на журналистическия конкурс Робер Шуман за филма си „Трафик“.

През есента на 2007-а става заместник-главен редактор на списание AMICA. От февруари 2012 г. е водеща на "Преди обед” заедно с Александър Кадиев. 

САШО КАДИЕВ

преди обед, десислава стоянова, деси стоянова, александър кадиев, сашо кадиев

Александър Кадиев е завършил Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на проф. Стефан Данаилов. Като актьор се радва на високо признание. Обявен е за "най-добър актьор на випуска", има многобройни номинации за "Аскеер" и награда "Икар" през 2014 година за ролята му на Клеант в постановката "Скъперникът" по Молиер. Комедийният му талант се разгръща и до днес основно на сцената на МГТ "Зад канала".

През 2012-та получава покана да стане водещ на "Преди обед" в тандем с Десислава Стоянова и вече 7-телевизионен сезон денят му започва по-рано, отколкото би му се искало.

В свободното си време е заклет геймър. Има 4 кучета, жена и дете. Малко известен факт за него е, че е син на актрисата Катерина Евро.

 

ГЕОРГИ ТОШЕВ

Преди обед

Журналист, продуцент и творчески директор на предаването. Той е познат като автор и водеш на поредиците „Другата България“ и „НепознатиТЕ“ по bTV.

Работил е за световни медии като Би Би Си, "Арте", Радио Франс Интернасионал. Като запален пътешественик прави специални репортажи от целия свят.

 

НЕДЕЛЯ ЩОНОВА

Преди обед

Д-р Неделя Щонова е специалист невролог и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж. Към момента е докторант в клиниката по неврология - УМБАЛ “Александровска”, София. Носител е на множество журналистически награди, както по света, така и у нас.

През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни и участието на водещи световни медии предаването й печели голямата награда - златна статуетка и се превръща в номер едно медицинско предаване в света на тема захарен диабет. През 2011 г. е поканена от bTV като автор и водещ на предаване за проактивна здравна култура - “Духът на здравето“. През 2014 г. тя се присъединява към екипа на „Преди обед“. Омъжена, с едно дете.

 

ВЕНЕТА ГЕОРГИЕВА

 

Преди обед

Раздвоена между две възможности - да стане треньор по художествена гимнастика или журналист, избира второто. След факлутета попада в спортната редакция на Нова ТВ. Репортер и водещ на спорната емисия новини са първите позиции в биографията й през първите шест години, следва дълъг период в Ring - спортния канал на bTV Media Group, като автор и водещ на предаването "Специално", в което се среща с най- големите звезди на българския спорт.

Следващата спирка в журналистическото й пътуване на е "Преди обед". Там се разждат няколко поредици - олимпийската с нашите шампиони, "Успелите"-пътят до звездите на родните знаменитости и вече трети сезон "Албумът"- където разглежда снимките и се взира в спомените на хората, които има какво да покажат и разкажат.

 

ИРЕНА ГРИГОРОВА

Преди обед

Ирена Григорова е част от екипа на "Преди обед" вече 6 години. Автор е на поредицата „Мистичната България“, която продължава и в новия сезон. Връзката с екрана при нея е "по наследство", защото е от телевизионно семейство.

От години изучава древната история на България и света, в свободното си време се включва в археологически разкопки и обикаля по планини и села. Обича живота на село и приема опазването на околната среда за своя кауза. 

 

РАЛИЦА СТЕФАНОВА

Преди обед

Ралица Стефанова се влюбва първо в киното, а после в телевизията. Продуцира и режисира филми, музикални и рекламни клипове много преди създаването на телевизионни продукции. Ралица е сред основателите на „Преди обед“, като освен с организацията на производствения процес тя разработва и собствени материали.

Като автор реализира рубриката „Истории за здраве“, разказва историите на интересни хора от близки и екзотични дестинации. От миналия сезон започва авторската поредица  „Не/зависимите“, в която среща зрителите на предаването с хора, преодолели тежки зависимости като наркотици, медикаменти, алкохол и пр. Епизодите дават дефиниция на „зависимостта“ като заболяване и надежда то да бъде въведено в ремисия.

 

АНТОНИЯ ЙОРДАНОВА

преди обед, антония йорданова

Антония Йорданова е стилист с 13-годишна практика, моден редактор в популярни списания и дизайнер на собствена марка. През 2012 г. печели приза „Жена на годината“ за мода, а през 2014 г. е  носител на „Златна игла“ за млад дизайнер. Обича да търси красивото във всеки аспект на работата си, а и в всекидневието. Държи на приятелите си и обожава кучето си Дюк, а това, което я прави на щастлива, са пътуванията надалеч.

 

ИРИНА ДЕНЕВА

преди обед, ирина денева

Ирина Денева е редактор в „Преди обед“. Тя е и верен помощник на стилиста Антония Йорданова и стои зад модната рубрика.  Завършила е телевизионна журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Сред успехите, с които се гордее, са интервютата с емблематичния музикант Роджър Уотърс и дизайнера Филип Плейн. В свободното си време е DJ, блогър и пътешественик. 

 

КАМЕН ЛИСИЧКИ

Преди обед

Камен Лисички започва професионалния си път като репортер в телевизия „7 дни“, когато е 18-годишен. Година по-късно става водещ на новините в радио The Voice. На 20 води собствено предаване в Pro FM.  Завършва семестриално журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но все още не успява да открадне време, за да допише дипломната си работа.

Понастоящем е не само глас, а и едно от лицата на репортерския колектив в предаването „Преди обед“ по bTV.

 

ВАЛЕРИЯ КРЪСТЕВА

 

Преди обед

Валерия Кръстева завършва "Журналистика" в Американския университет в България. Продължава образованието си и получава магистърска степен по "Продуцентство" във ВУЗФ. Започва професионалния си път в онлайн медиите. Има опит и като PR специалист.

От 2013 година е част от репортерския екип на "Преди обед" и е имала възможност да интервюира световноизвестни изпълнители, които гостуват в България, да реализира различни поредици и да разкаже истории за успеха на млади и предприемчиви герои.  

 

ДЕЯН СТАТУЛОВ

деян статулов

Деян Статулов е български сценарист и кинокритик, доктор по киноизкуство и телевизия. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Телевизионно, кинознание и драматургия“. Още като студент започва работа като разпоредител в Дома на киното, а по-късно става и негов програматор. Има солиден опит като телевизионен сценарист. Бил е директор на Международния студентски филмов фестивал, участвал е и в други фестивални екипи и експертните комисии към БНТ и ИА „Национален филмов център".
Присъединява се към екипа на bTV и „Преди обед“ през 2018 година.