.

Екип

ДЕСИ СТОЯНОВА

преди обед, десислава стоянова, деси стоянова, александър кадиев, сашо кадиев

Деси Стоянова започва кариерата си през 1998 в международния, а след това и във вътрешно-политическия отдел на в. „Сега“. През 2002 г. получава покана да се присъедини към екипа на bTV Новините. През следващите 5 години се занимава предимно с политическа журналистика, отразявала е работата на няколко правителства, присъединяването на България към Европейския съюз, процеса срещу българските медици в Либия. Автор е на редица документалнифилми в bTV Репортерите.

Филмът ѝ „Двойният живот на Ванко 1“ печели първа награда в конкурса за разследваща журналистика на асоциация „Разследващи журналисти“ през 2003 г. През 2007-ма година получава наградата в категория „Телевизия“ на журналистическия конкурс Робер Шуман за филма си „Трафик“.

През есента на 2007 става заместник-главен редактор на списание AMICA. От февруари 2012 е водеща на „Преди обед” заедно с Александър Кадиев. През 2018г. приема специалната награда за журналистическия принос на „Преди обед“ към темата за опазване на околната среда.

САШО КАДИЕВ

преди обед, десислава стоянова, деси стоянова, александър кадиев, сашо кадиев

Александър Кадиев е завършил Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на проф. Стефан Данаилов. Като актьор се радва на високо признание. Обявен е за "най-добър актьор на випуска", има многобройни номинации за "Аскеер" и награда "Икар" през 2014 година за ролята му на Клеант в постановката "Скъперникът" по Молиер. Комедийният му талант се разгръща и до днес основно на сцената на МГТ "Зад канала".

През 2012-та получава покана да стане водещ на "Преди обед" в тандем с Десислава Стоянова и вече 7-телевизионен сезон денят му започва по-рано, отколкото би му се искало.

В свободното си време е заклет геймър. Има 4 кучета, жена и дете. Малко известен факт за него е, че е син на актрисата Катерина Евро.

 

ГЕОРГИ ТОШЕВ

Преди обед

Журналист, продуцент и творчески директор на предаването. Той е познат като автор и водеш на поредиците „Другата България“ и „НепознатиТЕ“ по bTV.

Работил е за световни медии като Би Би Си, "Арте", Радио Франс Интернасионал. Като запален пътешественик прави специални репортажи от целия свят.

 

НЕДЕЛЯ ЩОНОВА

Преди обед

Д-р Неделя Щонова е специалист невролог и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж. Към момента е докторант в клиниката по неврология - УМБАЛ “Александровска”, София. Носител е на множество журналистически награди, както по света, така и у нас.

През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни и участието на водещи световни медии предаването й печели голямата награда - златна статуетка и се превръща в номер едно медицинско предаване в света на тема захарен диабет. През 2011 г. е поканена от bTV като автор и водещ на предаване за проактивна здравна култура - “Духът на здравето“. През 2014 г. тя се присъединява към екипа на „Преди обед“. Омъжена, с едно дете.

 

ВЕНЕТА ГЕОРГИЕВА

 

Преди обед

Раздвоена между две възможности - да стане треньор по художествена гимнастика или журналист, избира второто. След факлутета попада в спортната редакция на Нова ТВ. Репортер и водещ на спорната емисия новини са първите позиции в биографията й през първите шест години, следва дълъг период в Ring - спортния канал на bTV Media Group, като автор и водещ на предаването "Специално", в което се среща с най- големите звезди на българския спорт.

Следващата спирка в журналистическото й пътуване на е "Преди обед". Там се разждат няколко поредици - олимпийската с нашите шампиони, "Успелите"-пътят до звездите на родните знаменитости и вече трети сезон "Албумът"- където разглежда снимките и се взира в спомените на хората, които има какво да покажат и разкажат.

 

ИРЕНА ГРИГОРОВА

Преди обед

Ирена Григорова е част от екипа на "Преди обед" вече 6 години. Автор е на поредицата „Мистичната България“, която продължава и в новия сезон. Връзката с екрана при нея е "по наследство", защото е от телевизионно семейство.

От години изучава древната история на България и света, в свободното си време се включва в археологически разкопки и обикаля по планини и села. Обича живота на село и приема опазването на околната среда за своя кауза. 

 

РАЛИЦА СТЕФАНОВА

Преди обед

Ралица Стефанова се влюбва първо в киното, а после в телевизията. Продуцира и режисира филми, музикални и рекламни клипове много преди създаването на телевизионни продукции. Ралица е сред основателите на „Преди обед“, като освен с организацията на производствения процес тя разработва и собствени материали.

Като автор реализира рубриката „Истории за здраве“, разказва историите на интересни хора от близки и екзотични дестинации. От миналия сезон започва авторската поредица  „Не/зависимите“, в която среща зрителите на предаването с хора, преодолели тежки зависимости като наркотици, медикаменти, алкохол и пр. Епизодите дават дефиниция на „зависимостта“ като заболяване и надежда то да бъде въведено в ремисия.

 

АНТОНИЯ ЙОРДАНОВА

преди обед, антония йорданова

Антония Йорданова е стилист с 13-годишна практика, моден редактор в популярни списания и дизайнер на собствена марка. През 2012 г. печели приза „Жена на годината“ за мода, а през 2014 г. е  носител на „Златна игла“ за млад дизайнер. Обича да търси красивото във всеки аспект на работата си, а и в всекидневието. Държи на приятелите си и обожава кучето си Дюк, а това, което я прави на щастлива, са пътуванията надалеч.


КАМЕН ЛИСИЧКИ

Преди обед

Камен Лисички започва професионалния си път като репортер в телевизия „7 дни“, когато е 18-годишен. Година по-късно става водещ на новините в радио The Voice. На 20 води собствено предаване в Pro FM.  Завършва семестриално журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но все още не успява да открадне време, за да допише дипломната си работа.

Понастоящем е не само глас, а и едно от лицата на репортерския колектив в предаването „Преди обед“ по bTV.

 

ВАЛЕРИЯ КРЪСТЕВА

 

Преди обед

Валерия Кръстева завършва "Журналистика" в Американския университет в България. Продължава образованието си и получава магистърска степен по "Продуцентство" във ВУЗФ. Започва професионалния си път в онлайн медиите. Има опит и като PR специалист.

От 2013 година е част от репортерския екип на "Преди обед" и е имала възможност да интервюира световноизвестни изпълнители, които гостуват в България, да реализира различни поредици и да разкаже истории за успеха на млади и предприемчиви герои.  

 

ДЕЯН СТАТУЛОВ

деян статулов

Деян Статулов е български сценарист и кинокритик, доктор по киноизкуство и телевизия. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Телевизионно, кинознание и драматургия“. Още като студент започва работа като разпоредител в Дома на киното, а по-късно става и негов програматор. Има солиден опит като телевизионен сценарист. Бил е директор на Международния студентски филмов фестивал, участвал е и в други фестивални екипи и експертните комисии към БНТ и ИА „Национален филмов център".
Присъединява се към екипа на bTV и „Преди обед“ през 2018 година.