Изкусителните street food вкусове на Италия превземат „Животът е прекрасен с Лео Бианки“

Сряда, 2 януари, в „Преди обед“ по bTV

Реклама

В сряда, 2 януари, „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ ще пренесе зрителите на bTV на пазара в Катания, за да покаже най-пресните меса, пикантните колбаси и местни сирена на Сицилия. След като многократно се е губил из малките му улички като дете, сега мястото се е любимо за кулинаря, задади голямото разнообразие от сушени плодове, ядки, сладки и всякакви традиционни изкушения.   

Лео ще сподели със зрителите на bTV първите си спомени от Катания – когато е бил на 5 години е бил впечатлен от сицилиански марионетни кукли, петте сестри и тримата братя на майка му, както и неповторимите вкусове на храната. Местният търговец Салваторе ще направи специална селекция сирена и колбаси, ще препоръча хубаво вино за една истинска италианска фиеста на сетивата. Отлежало пекорино, прясна рикота с маслинов зехтин, свежо пекорино с шам фъстък, пикантен салам, домашни брускети със зехтин, сицилиански маслини и сушени домати са сред най-предпочитаните от клиентите. 

Как се пие кафето в Италия, как се консумират екзотичните плодове на Сицилия, кои сирена са най-подходящи за паста, салата и брускети? С какво шокира итарианската street food туристите, ккава е причината Лео Бианки да напусне родината си и за какво е благодарен на България  -  на 2 декевнри в „Преди обед“ по bTV.

Последни

Реклама