.

„Животът е прекрасен с Лео Бианки“ показва десертите на Месина

Тази сряда в „Преди обед“ по bTV

Тази сряда „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ ще пренесе зрителите на bTV в Месина. За третия по големина град в Сицилия казват, че природата е свършила това, което човекът не е успял през вековете. През 1908 година той е бил разрушен от земетресение, а днес процъвтява като важен пристанищен, жп и шосеен възел с ферибот до континента.

2111773536.jpg

Кулинарят ще заведе зрителите на bTV в една от най-старите сладкарници, която се слави със своите каноли сичилиани, бриош с гранита, касата и пиньолата. Дългогодишната традиция, която се е предавала през поколенията, е съхранила оригиналните рецепти и техники за приготвяне на сладкишите. Особено важно за екипа е качеството на продуктите, с което никога не се прави компромис, както и личното внимание към детайла.

2111773533.jpg

Домакинята Дария ще разкаже на Лео, че всяка хрупкава кора за каноло се прави ръчно, като се използва специално дърво за разточването и придаването на специфичната форма. Името на ястието идва точно от тръстиковата пръчка. Тестото се пържи в свинска мас, добавя се канела за аромат, а фунийките се пълнят на момента с рикота от овче мляко, за да се запази хрупкавостта им. Гарнира се с парчета захаросани плодове и лешници, шоколад или фъстъци.  Класическата закуска бриош пък се приготвя от съвем обикновени продукти като яйца, брашно, захар и маргарин, но тестото става изключително нежно и пухкаво. Отчупва и се потапя в сметаната на сладоледа гранита, който се овкусява според сезона и предпочитанията с плодове, кафе или ядки.  

2111773537.jpg

Каква е била традиционната закуска в детството на Лео, как се приготвя въздушният сладолед гранита и какво правят италианците, когато вали дъжд -  тази сряда в „Преди обед“ по bTV.