Боби Лазаров: Прогнозата за времето е още една възможност да разказвам интересни неща

Новият водещ на синоптичната прогноза по bTV споделя пред в. „24 часа“ за следващата стъпка в професионалното си развитие и вдъхновението от зрителите

Реклама

„Борислав Лазаров има дългогодишен опит в телевизията като репортер, а от края на юли вече представя синоптичната прогноза. Това е промяна, която му помага да продължи професионалното си развитие“, пишат от в-к „24 часа“.

„През тези 17 години като репортер в bTV съм правил десетки репортажи, свързани с времето, атмосферните явления. Занимавах се с теми в областта на науката, технологиите, откритията, любопитните неща и познавам голяма част от българските синоптици, интервюирал съм ги. Това беше една сериозна и доста провокираща промяна за мен, с която мисля, че се справям“, споделя Боби пред ежедневника.

Разбира се, когато му отправят поканата да води прогнозата, му трябва малко време да я обмисли, но бързо се съгласява. „Това е още един начин да разказвам интересни неща, а не да е само едно съобщаване на факти. Освен това пак мога да разказвам любопитни истории и да представям прогнозата по малко по-различен, полезен и интересен за хората начин. В новото студио на bTV имаме всякакви технически възможности, с които да показваме и разказваме това, което се случва. Това ми дава нови възможности и за професионално развитие, а и това, което правя, да доставя удоволствие на мен и на зрителите.“

През годините той е изчел доста книги, посветени на метеорологията  и на всички климатични процеси. Тъй като досега все е репортерствал – на терен там, където се случват събитията, трябва все пак да свикне малко с обстановката в студиото. „Трябваше да се бръсна много по-често, отколкото преди“, казва Боби с присъщото си чувство за хумор. Но и да свикне с чисто техническите неща, които съпътстват работата в студио на живо. Помагат му всички – режисьори, оператори, другите две водещи на времето Станислава Цалова и Натали Трифонова.

Боби има и много приятели учени, астрономи, астрофизици, които също много му помагат. За какво се съветва с тях и какви любопитни подробности разкрива за себе си – можете да прочетете целия материал тук.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама