Кореспондентът на bTV в Италия и Ватикана Вера Найденова e избрана за член на Борда на директорите на Асоциацията на чуждестранната преса в Италия

Реклама

Дългогодишният кореспондент на bTV Новините в Италия и Ватикана Вера Найденова получи престижно международно признание. На 9 април тя беше избрана за член на Борда на директорите на Асоциацията на чуждестранната преса в Италия - Associazione della Stampa Estera in Italia. Организацията е създадена през 1912 г. и в нея членуват 450 чуждестранни кореспонденти от 350 медии и 55 държави по света. bTV е една от тях.

 

“За мен е чест да бъда част от Борда на директорите на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Италия, но същевременно и огромна отговорност. Асоциацията е основана на 17 февруари 1912 г. в Gran Caffè Faraglia - сладоледен салон с изглед към площад Венеция в Рим, от 14 журналисти от 6 различни държави, а днес членовете са повече от 400. Доверието в мен, което колегите тук гласуваха, е резултат от високите професионални стандарти, заложени в работата на международния отдел на bTV Новините и е успех за българската журналистика.”

 

Вера Найденова притежава бакалавърска степен по „История“ и магистратура „Комуникация и връзки с обществеността“ от Софийския Университет. През 2012  г. заминава за Рим, където специализира в Папския Латерански Университет. Присъединява се към екипа на bTV Новините през 2016 г. и оттогава отразява събитията в италианския политически и обществен живот, както и проблемите на българската диаспора на Апенините. Тя следи и най-важните новини от католическия свят и Ватикана. Освен журналистическата си дейност, Вера е арт директор на ежегодните италиански кино-награди „Златен глобус“ в категория „Телевизионни сериали“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама