.

„Бригада Нов дом“ връща радостта на семейство с „половин душа“

Гледайте на 14 март в 21,00 часа по bTV

Социалният проект „Бригада Нов дом“ ще покаже историята на семейство, което има отчаяна нужда от спешна помощ. Мисията ще бъде необичайна, а помощниците - много. Вдовица с двама синове трябва да освободи жилището си след броени дни, а това, което я очаква е напълно необитаемо. Историята зрителите на bTV ще видят на 14 март, четвъртък, в 21 часа.

Бригада Нов дом 4 - епизод 3

Нефизе среща мъжа си на 17 години и се влюбват от пръв поглед. Няколко часа по-късно той й предлага брак. По-късно иска ръката й от баща й, въпрекиче неговото семейство не одобрява връзката им. След 5 години тя забременява и малко преди да се роди Баръш се женят. Лошото финансово състояние на семейството след появата на Ефе принуждава бащата да работи денонощно, а малкият няма възможност да го опознае. Когато е първи клас мъжът в семейството катастрофира след мозъчен кръвоизлив. След множество операции и месец в медикаментозна кома, лекарите решават да събудят. За съжаление не успяват да го спасят. Неочаквано и без предупреждение мама Нефизе, Баръш и Ефе губят „половината си душа“. Болката е непрежалима, а материалното им положение ги притиска до стената.

Майката кандидатства за общинско жилище, а 4 години по-късно, след Коледа сякаш се сбъдва мечтата й за къща с двор. Първоначалната радост бързо се сблъсква със суровата реалност. Липсващи прозорци, падащи стени, циментови подове и никакви мебели очакват семейството след броени дни. Те трябва да освободят старото си жилище в края на месеца и да започнат да градят всичко от нулата в необитаемото жилище. Но когато Мария Силвестър прекрачи прага им, ще им донесе надеждата за истински дом и така нужното щастие. 

Спасението от невъзможната ситуация ще се появи във формата на герои в строителни униформи. Бригадата на Караджов ще се изправи пред предизвикателството да изравнява подове, да сменя прозорци, да вдъхва живот в празните пространства. Освен да направят така, че вместо на улицата, Нефизе, Баръш и Ефе да се окажат за първи път с уютно лично пространство, майсторите ще оправят и двора на къщата. Заедно с градинаря Венко, те ще съставят план как работа за 6 дни да се сведе до няколко часа. Приятели на Бари също ще запретнат ръкави в нелеката задача и ще помогнат в превръщането на бунището в райско кътче.

Бригада Нов дом 4 - епизод 3

Докато бригадата и доброволците вършат ремонтни чудеса, Мария ще заведе момчетата на първия им урок по плуване. Отдавнашната мечта на Баръш и Ефе ще сбъдне треньорът г-н Върбанов.    

Каква е магията на саморазливната подова замазка, как майсторите се превръщат в балерини и с какво Мария повдига „бойния дух“? Как изглежда дълго търсеният уют, могат ли да се надскочат най-смелите мечти и връща ли се вярата в щастливото бъдеще  - в четвъртък от 21:00 часа в социалния проект „Бригада Нов дом“ по bTV.