bTV Radio с нов глас

Запознайте се с журналистката Лили Ангелова, която стана част от екипа на bTV Radio Group

Реклама

Нов глас обогати ефира на bTV Радио. Журналистката Лили Ангелова сяда зад микрофона на мястото на Тереза Захариева, която излиза в отпуск по майчинство.

Лили става част от популярното публицистично предаване „Важното, казано на глас“. Заедно с водещата Диана Хаджийска тя посреща на живо в студиото гости и експертни коментатори, които в рамките на един час между 18 ч. и 19 ч. анализират най-важното от новинарския поток от деня.

Всеки делник гласът на Лили Ангелова звучи и в предаването „За града“ от 13:30 до 17:00 ч., когато заедно със Светослав Николов и Диана Хаджийска представят актуални новини, свежа музика и любопитна информация за предстоящи културни и социални събития.

Повече за себе си Лили разкрива в интервю за bTV.bg:

- Какъв е професионалният ти път, който те отведе в екипа на bTV Радио?

- Започнах работа на 19 години. Спомням си, че първият ми репортаж беше за съдбата на убийци, изнасилвачи и рецидивисти в старозагорския затвор. Никога няма да го забравя! Когато се върнах в редакцията, бях ужасена от всичко, което тези хора споделиха пред мен за живота си и може би точно тогава разбрах колко интересна и шарена е професията ни. За 14 години преминах през редакциите на някои от най-големите вестници, телевизии и радиа.

Най-дълго време обаче съм работила в радио. И както се казва, старата любов ръжда не хваща. Един от най-интересните ми периоди в професионален план е работата ми за предаването „Нека говорят“ по bТV. Затова съм изключителна щастлива, че съм част от екипа на bTV Радио.

- Към кои ресори имаш най-голям интерес?

- Седем години бях здравен репортер и после водещ на здравно предаване. По тази причина и до ден днешен това е ресорът, който събужда най-голямо любопитство в мен. Срещите с лекарите, които всеки ден се борят за живота ни, винаги са били безценни. Но най-много са ме трогвали историите на силните хора, които въпреки тежката диагноза и безхаберието на някои чиновници продължават битката си за живот. Сега се сещам, че навремето ми предложиха да бъда политически репортер. Но самата мисъл, че ще дишам тежкия въздух в парламента, ме отказа да приема офертата.

Като продуцент на публицистични телевизионни предавания трябваше да работя по всеки един ресор. Винаги съм казвала, че ако една тема не предизвиква любопитство в теб, по-добре не се захващай с нея. В този смисъл, в момента не мога да  отговоря точно кой ресор предизвиква най-голям интерес в мен. Любопитно ми е всичко важно, за което трябва да се говори.

- Как се сработихте с ефирните ти колеги Светослав Николов, Диана Хаджийска и Тереза Захариева? Какво ви обединява и за какво спорите?

- С Диана Хаджийска и Тереза Захариева, която скоро ще излезе в майчинство, сме работили вече заедно, и то в продължение на години. И смело мога да ги нарека освен колеги и много добри приятели. Професията ни е тежка и ако нямаш истински приятели, които да ти подадат ръка в трудните моменти, си изгубен. И преди, и сега ни е обединявала целта да търсим истината и най-вече свободата да можем да го правим. Понякога трите до късно вечер си пишем в общ чат какви теми и гости да представим в предаването.

Една от последните ни теми се роди от Диана някъде към 00:30 ч. през нощта. Със Светослав Николов се запознах съвсем наскоро „на живо“, но винаги съм го слушала с огромно удоволствие и съм убедена, че ще се сработим много бързо. Питате ме за какво спорим – пак за същото, коя тема е по-интересна, кой събеседник е най-точният. На финала, надявам се, от този спор се ражда и едно добре подготвено предаване.

- Какви предимства дава взаимодействието с новинарския екип на bTV?

- Огромни. Както всяка медия, така и радиото не може да съществува без репортери. В този смисъл за нас е истинско предимство, че можем да разчитаме на колегите от нюзрума на bTV, когато това е необходимо. Ние сме едно цяло  - както публицистиката, така и новините.

- С какво най-много те привлича радиожурналистиката, коя е най-голямата ѝ сила според теб?

- Радиото е магия. Само който се е докоснал до нея, знае защо го казвам.  Едно от най-големите му предимства е музиката. Когато бях малка, си мечтаех да бъда диджей и сега ми е изключително приятно да работя на пулта и понякога тайничко да размествам песните, подредени в плейлистата.

Междувременно последните данни на ГАРБ за месец април доказват, че bTV Radio е най-предпочитаната радиостанция в софийския ефир. Радиото е лидер във възрастовата категория 15-69 в столицата по показателя най-продължителна слушаемост на дневна база.

ПОСЛЕДНИ

Реклама