Денислав Борисов стартира информационна кампания за рушащи се паметници на културата

Инициативата е продължение на серия от материали за занемарени сгради на водещия и репортер на bTV Новините

Реклама

Денислав Борисов стартира инициатива, с която ще насочва вниманието към рушащи се паметници на културата. Водещият на bTV Новините следи с интерес фрапиращите примери от последните няколко години, когато се откроиха няколко случая с разрушени, опожарени или просто оставени без никаква поддръжка сгради. Точно това го провокира да подеме инициатива за опазването им, в която да се разисква всеобхватния казус.

„Всички страни в този сложен процес на възстановяване на една сграда имат своите искания и критики към ситуацията в момента. От една страна, обществото изисква тези сгради да бъдат приведени в добър вид, защото те са част от историята. От друга, собствениците често нямат пари да ги ремонтират или губят мотивация заради тромавите и скъпи процедури”, казва Денислав.

С информационната инициатива репортерът и водещ на bTV ще търси допирната точка между всички тези страни в казусите. Кампанията е естествено продължение на серия от материали за рушащи се сгради на Денислав Борисов, който не само дава гласност на проблема, но и засилва обществения интерес и „натиска“ върху отговорниците за поддържането и възстановяването им.

Колко са сградите, които се нуждаят от спасяване, разказват Денислав Борисов и Тодор Нанчев, основател фондация за опазване на архитектурното ни наследство, в „Тази сутрин“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама