ДНК пита българите в чужбина какво трябва да се промени, за да се приберат обратно

Маркет Линкс и Иван и Андрей организират мащабно социологическо проучване сред българите, живеещи в чужбина

Реклама

Стремежът на неправителствената организация е да разбере какво би накарало българите да се приберат в България и какви са пречките при вземане на решението да се върнат обратно.

Допитването ще се извърши в деня на Европейските избори във възможно най-много страни в Европейския съюз, чрез доброволци и представители на ДНК в района на избирателните секции. Анкетата е активна и онлайн седмица преди евровота. Организаторите приканват всеки заинтересован да се  запише, чрез лично съобщение директно в страницата на ДНК във фейсбук (www.facebook.com/dnknpo).

„Правим го, защото вярваме, че България, макар и бавно, се превръща в подходящо място за създаване на семейство, развитие и живот. Целим да насочим вниманието, освен към раждаемостта, както досега, така и към емиграцията като водещ проблем на демографската криза у нас“, споделя създателя на ДНК Андрей Арнаудов. 

„Това проучване ще ни помогне да направим реално по-полезна и функционална нашата платформа за българите по света“, допълни Иван Христов.

Организацията ще обяви до края на годината старта на платформата BULGARIA WANTS YOU, чиято основна цел е да създаде връзка между бизнеса и българите по света, чрез предоставяне на възможност за работа и живот в България. 

ПОСЛЕДНИ

Реклама