.

Големият сблъсък между Цецка Цачева и Румен Радев в ефира на bTV прикова над 50% от зрителите пред малкия екран

Дебатът между петимата фаворити за президентския стол от 19:30 ч. на 2 ноември ще бъде кулминацията на предизборните студиа „Петият президент” в ефира на bTV

Водещите претенденти за президентския пост - кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева и издигнатият от инициативен комитет Румен Радев, премериха сили за първи път в ефира на bTV. Срещата на двамата кандидат-президенти и позициите им по темите „Национална сигурност”, „Външна политика” и „Правомощия на президента” в студиото на „Тази сутрин” са категоричният избор на 56% от телевизионната аудитория над 4-годишна възраст. Това е над 3 пъти по-голям резултат от постигнатия от Нова телевизия в същия часови интервал.

За целия период на излъчването „Тази сутрин” по bTV за пореден път е най-предпочитан сред сутрешните блокове на националните медии, постигайки аудиторен дял от над 51%, с 2.7 пъти повече от втората в класацията телевизия. Зрителският интерес по време на предаването достига своя пик в 08:40 ч., когато 587 хиляди зрители (59.8% от аудиторията) са станали свидетели на сблъсъка с водещ Антон Хекимян (TG All 4+). Сериозна е разликата между „Тази сутрин” и втория по гледаемост блок и при зрителите на възраст 18 - 49 години. 46.6% от тях са избрали предаването в ефира на bTV, което е с 3.3 пъти повече от резултата, постигнат от сутрешния блок на втората по гледаемост Нова телевизия, достигнал 14% аудиторен дял. 

Традиционно силен резултат постига и централната новинарска емисия на bTV на 20 октомври, която за пореден път е категоричният избор на зрителите като средство за информация. bTV Новините от 19:00 ч. са гледани от над 1 милион души пред малкия екран, като краят на емисията в 19:59 ч. е проследен от 1 236 780 зрители. В целевата група  18 – 49 г. централният новинарски блок на bTV постига 44.8% аудиторен дял, докато вторият по гледаемост блок е с 23.3% дял. 

Сблъсъкът на послания и идеи на претендентите за бул. „Дондуков” 2 е предизвикал изключителен интерес и от страна на интернет потребителите. Един от най-силните новинарски сайтове у нас btvnovinite.bg също регистрира пореден успех през вчерашния ден, привличайки 35% повече посетители, спрямо средния брой посетители за предходните 7 дни.

Срещата между кандидат-президентите Цецка Цачева и Румен Радев е поредният телевизионен двубой, който зрителите имат възможност да видят на живо е ефира на bTV. Кулминацията в предизборните студиа „Петият президент” предстои на 2 ноември (сряда), от 19:30 ч., когато зрителите на bTV ще станат свидетели на оспорван дебат между петимата фаворити за президентския пост според социологическите проучвания. Единствено в ефира на най-голямата телевизия в България кандидатите за президент ще премерят сили, като се подложат на кръстосан огън и отговарят на зрителски въпроси пред микрофоните на Антон Хекимян и Светослав Иванов.

дебат
Коментирай
публикувай
  • adriana.e

    Големият сблъсък е обявен , без участниците в него да знаят. Както видяхме Цецка Цачева дори не е поканена, а остават 3-4 дни. И вместо да се извините за това, се държите нагло И нападателно. Колко глупаво! Ега ти и умрялата телевизия.

  • pavkata003

    Офф поредната манипулация и лъжи. От изчетеното слушам само хвалби. От постигнатия рейтинг за нещо единично случило се на двамата гости в сутрешния блок,които няма да са постоянно там,за да ви правят измисления рейтинг стигнахте до новините ви,които изобщо аз не гледам и до цялата си програма. Знаете ли,колко сте смешни? Елате у дома да видите съвсем случайно дали вас гледаме вечер в 19 часа. Гледаме Нова ТВ. Поздравете онзи идиот Венелин Петков. Един бездарен циник,пълен провал и неудачник. Бтв и рейтинг-колко сте смешни. Вие сте втората телевизия драги смехурковци.Който се хвали нищо няма,а вие го правите от 2000г. Не сте спирали. За вас и предавания на 15-ет години имат нестихващ рейтинг. Манипулация! Това правите откакто сте създадени.Народът не ви вярва.Вие бяхте нещо преди години,сега сте пропаднали и малко гледани. Който попитам от личен интерес,казва че гледа основно НОВА. Не че тя няма трески за дялане,но наистина е свежа и добра.А новият сезон,който започва през ноември? Новите шоупрограми? А вие-поредния нов сезон на стария турски сериал. Да ви сера на старческата телевизия.