Юксел Кадриев и Лили Ангелова – говорители в конференция по случай 70-годишнината на катедра „Публична реч“ към НАТФИЗ

Реклама

Катедра "Сценична реч" на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" отбеляза днес своя 70-годишен юбилей с конференция на тема „Гласът – средство за въздействие“. Водещият на bTV Новините - Юксел Кадриев, който е и възпитаник на катедрата, и водещата на bTV Radio - Лили Ангелова, взеха участие в събитието като говорители.

Конференцията събра изследователи, преподаватели и действащи експерти в областта от НАТФИЗ, СУ „Св. Климент Охридски“, ТК „Любен Гройс“, Президентство на РБ, Народното събрание, МОН, МК, bTV, bTV Radio, БНТ, БТА, БНР, както и представители на образователната сфера. Фокусът на дискусиите беше техниката на говора, правоговорът и сценичната организация на речта. Едни от най-разпознаваемите гласове на bTV Media Group – Юксел Кадриев и Лили Ангелова, споделиха своя богат професионален опит с присъстващите, като припомниха значимостта на словото в съвременния свят. Юксел коментира професията на говорителя, а Лили издаде триковете на радиоводещия.

„Тази конференция се случва на много ключова дата - днес е 8-ми ноември - св. Архангел Михаил, който се смята за проводник на божието слово. Словото е важно за нас и ние трябва да работим с него отговорно, за да могат хората да ни разбират“, каза след събитието водещият на новините с най-високо доверие у нас.

„Силно се надявам, че след тази конференция, журналистите и преподавателите по сценична реч, ще си подадат по-силно ръка, защото имаме нужда от това да развиваме речта си“, коментира Лили Ангелова.

Отбелязването на 70-годишнината на катедрата „Сценична реч“ ще завърши с тържествен концерт на 8 ноември 2019 г. от 19.00 часа в Театър НАТФИЗ. Академията кани всички на празничния финал с вход свободен.

ПОСЛЕДНИ

Реклама