Марина Евгениева с награда за насърчаване на четенето

Репортерът на bTV Новините бе отличена от Столична библиотека

Реклама

Журналистът на bTV Марина Евгениева получи приз за насърчаване на четенето и популяризиране на отговорната мисия на Столична библиотека в тази посока. Наградата ѝ беше връчена вчера по време на четвъртата церемония на библиотеката за отличаване на най-активните читатели.

Признанието за репортера на bTV Новините идва след поредица от тематични репортажи, посветени на културни инициативи, свързани с книгите и четенето.

Освен професионално, Марина Евгениева се ангажира и лично с каузата четене. Тя стана член на новосформирания обществен съвет към Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".

„Благодаря за тази награда. Може  би понякога не си личи, но ние журналистите обичаме хубавите новини, особено тези свързани с културата, с духовността, с книгите.  Аз  съм сигурна, че столична библиотека има още много идеи, много неща, които ние да покажем, и разчитам, че институциите, от които това зависи, ще подкрепят библиотеката", каза Марина Евгениева на официалната церемония.

Марина Евгениева е част от екипа на bTV от 2006 година. Тя има подчертан интерес към културните, образователните и социалните теми. Търсач е на силни и вдъхновяващи човешки истории и е защитник на правата на животните. Носител е на десетки професионални награди, сред които „Златна ябълка“ от Национална мрежа за децата за принос към благосъстоянието на българските деца, както и приз от фондация „Биоразнообразие“ за филма „Сагата Странджа“, който показва как един природен парк се превръща в строителна площадка. Последното ѝ отличие е от конкурса „Светове и цветове“ на Сдружението на испаноговорящите журналисти, направление „Екология, култура и традиции” - за интервюто ѝ с вокала на световната група Чамбао Ламари.

ПОСЛЕДНИ

Реклама