Ново начало в праймтайма, още по-амбициозна кауза и топ публицистика в есенния сезон на bTV

Най-успешните актуални предавания се завръщат в телевизионния ефир с нови рубрики и още повече дълбочина

Реклама

Есенният телевизионен сезон на bTV събира любимите телевизионни водещи, репортери и истории, за да представи на зрителите ново съдържание, традиционно високо качество, подплатено с високи технологии, родолюбие, нови герои, ценности и емоции. Обединени от каузата за чиста България, лицата на bTV запретват ръкави за историческа и най-мащабна у нас до момента акция в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“.

Своето лидерство в съботно-неделния ефир затвърждава дамското трио Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова от 9 септември, точно в 8:00 ч. с ексклузивен гост на живо актьорът Томас Влашиха, известен като Многоликия от култовия сериал „Игра на Тронове“. Новият сезон на „Тази събота и неделя” обещава още по-динамичен ефир, приключения извън студиото в интригуваща и атрактивна обстановка, както и две нови рубрики – любопитно от света на спорта и „(Не)обикновените истории“ на чаровния репортер Александра Кръстева. От 11:00 ч. Петя Дикова ще поднесе най-актуалните новини за звездите от развлекателната индустрия в първото лайфстайл издание за сезона на "Cool…T”.

На 10 септември от 17:00 ч., броени дни преди официалната премера на втората книга на Светослав Иванов, екипът на „120 минути” стартира петия сезон на най-гледаното публицистично предаване в България. Със самочувствието на утвърдена и авторитетна трибуна, предпочитана от обществено значими личности от цял свят, предаването затвърждава традиционните си топ стандарти за качествена журналистика. Две изцяло нови рубрики в предаването ни дават поводи за размисъл над минало и настояще и причини да съхраним родолюбието си с надежда за бъдещето. „Изчезваща история” е поредица за българската памет, заключена в емблематични, но изоставени сгради, в които някога е кипял българския дух, а „Талантите” издирва и показва умните и успели деца на България – спортисти, творци и изобретатели, които ни карат да се гордеем. В първото за сезона издание очаквайте ексклузивна среща с италианската поп легенда Ал Бано, който отваря дома и сърцето си за зрителите на bTV.

Точно в 20:00 ч. bTV ще постави „Ново начало” с третото издание на най-българското риалити „Фермата”. Вълнуващият телевизионен формат ще бъде основен акцент на есенния сезон, залагайки на изпитаната вече формула от по-дълги, 90-минутни, епизоди, но вече всеки делничен ден и напрегнати дуели в неделните вечери. „Фермата 3” ще бъде най-суровият и атрактивен сезон досега и с това си поставя амбициозната задача да се превърне в  най-гледаното риалити в БГ ефира. В рамките на три месеца зрителите ще наблюдават уникално по своята красота място, на което участниците ще градят живот от нулата, но със средства от съвременната цивилизация. Освен да оцеляват и да овладяват селскостопански практики, младите фермери ще се учат и на българска история и традиционни занаяти.

От 11 септември, всеки делник от 17:30 ч. „Лице в лице” дискутира най-значимите, горещи и спорни теми, свързани със събитията и героите от деня. Събеседниците на Цветанка Ризова, които рядко се появяват в медиите, се изправят пред неудобните ѝ въпроси, за да покажат силата да говориш открито. В 22:30 ч. се завръща и емблематичното „Шоуто на Слави”, за да  продължи да забавлява зрителите на bTV с актьорските превъплъщения на Краси Радков, Мариан Бачев и Тодор Башиянов. Част от предаването ще бъдат още актуалните рубрики, посветени на наболели социални проблеми и обществено значими събития, както и нови проекти.

На 16 септември от 16:00 ч. „Мармалад” ще продължи традицията да прави съботния следобед приятен с най-популярните изпълнители, артисти и звезди в България. Към екипа на предаването тази есен ще се присъедини и неповторимата Мария Силвестър, която ще се погрижи да класира „10-те най” с техника, която малко хора владеят. В 18:00 ч. провокативният Мартин Карбовски се качва на сцената на „Втори план”, за да впие пронизващия си поглед в проблемите на самотата, патриотизма, образованието, агресията сред децата. Популярни българи застават редом до наглед обикновени хора, за да разкажат онова, което никой досега не се е сетил да ги попита. През новия сезон предаването излиза отвъд границите на България, за да търси парарелите и втория план отвъд родната действителност. Първият проект за сезона носи името „Светове“, в който на една георграфска ширина съжителстват цели вселени от мечти, животи и перспективи.

Тази година 16 септември е датата, която бележи не финала, а началото на благородната зелена инициатива „Да изчистим България заедно“. Първото есенно издание на най-мащабната доброволческата инициатива у нас стартира за първи път в спортен дух и със състезателен характер, за да промени качествено отношението към околната среда на млади и стари. 140 години след подвига на (не)обикновения българин край Арабаконак, екипът на bTV мобилизира местното население и своите популярни лица, за да покажем отново на света, че България е един отбор.

В неделната сутрин на 17 септември известните личности на България отново влизат в студиото на Меги и Нели, за да споделят и коментират познати и непознати за зрителите факти от личния си живот в „Търси се”. Сред първите гости на харизматичния дамски тандем са Pavell & Venci Venc', Вальо Михов, Радина Боршош и лекарите, специалисти по вътреутробни операции Чачева и Михова. В 22:00 ч. „Папараци” дава заявка за още повече сензация през новия си сезон. Единственият телевизионен таблоид у нас среща емблематичното лице на родния шоубизнес – Венета Райкова – в синергична връзка, която обещава нови, детайлно разнищени истории с ясен отговор на финала на всеки епизод - лъжа или истина е онова, за което всички говорят в света на звездите. 

На 19 септември от 20:00 ч. е премиера на хитовата продукция с Толгахан Сайъшман (Чънар от "Сезони на любовта") и Амине Гюлше „Сега и завинаги”. Впечатляващата модерна драма разказва историята на две жени, които се борят за сърцето на един мъж.

В празничния 22 септември от 12:30 ч. зрителите на bTV ще се пренесат на Първия северозападен фестивал на духовата музика с домакинството на Руслан Мъйнов и Берковската духова музика. Специални гости на концерта са известни духови музиканти от Северозападна България, детски състави и участниците на емблематичния фестивал „Гуча“ – оркестър „Дар – Мар” от Княжевац – Сърбия.

Като лидер на медийния пазар във формирането на журналистическите тенденции в България, екипът на най-високотехнологичния нюзрум в България продължава да гарантира на зрителите качествена информация от вскички гледни точки, поднесена чрез последните иновации в продуцирането на новини и актуални предавания. Силно застъпени във всяка емисия на bTV Новините и публицистичните предавания ще бъдат high-end технологии като добавена реалност (augmented reality), интерактивни студиа, синергия със социалните мрежи, потребителско съдържание, онлайн стрийминг и 360-градусов поглед на живо към интересните събития от страната и света.  „Вярваме в доброто с Лиляна Боянова“ представя онези истории, които остават встрани от обществения фокус, но връщат надеждата на зрителите в силата на българския дух и доброто. 

През септември зрителите на bTV ще се насладят и на разнообразна филмова програма с едни от най-популярните блокбъстъри. Сред заглавията в съботно-неделната праймтайм програма са „Транспортър”, „Мрежа от лъжи”, „Лошият лейтенант: Пристанище на служба – Ню Орлиънс”, „Здрач”, „Бел Ами”, „12 години робство” и други.