Три отличия за bTV Media Group от журналистическия конкурс „Светове и цветове”

Марина Евгениева, Радослава Домусчиева и Светослав Николов взеха награди в категориите Телевизия и Радио

Реклама

Журналистите на bTV Новините Марина Евгениева и Радослава Домусчиева и програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов бяха отличени в конкурса „Светове и цветове“, организиран от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България на церемония снощи.

Радослава Домусчиева взе телевизионната награда в направление „Кореспонденции” за своя репортаж от Барселона по повод референдума за независимост на Каталуния.

Марина Евгениева е победител в категория телевизия на направление „Екология, култура и традиции” за  интервюто си с вокала на световната група Чамбао Ламари.

В същото направление в категория Радио е награден и водещият на сутрешното предаване и програмен директор на Джаз ФМ Светослав Николов за поредицата от интервюта с музиканти – участници във Фестивала за нова музика от Испания и Латинска Америка Olé Festival.

Журналистическият конкурс „Светове и цветове“ се организира за пета поредна година от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България и отличава журналистически публикации, които имат принос към създаването на по-близки връзки между България и страните от испаноезичния свят, отстояват гражданска позиция, следват професионалната етика, обогатяват културното многообразие, допринасят за опазването на околната среда и за устойчивото развитие.