Жажда за власт и война за надмощие в новия сериал "Изабел Кастилска"

Стартът е на 5 февруари от 21ч. по bTV

Историческата испанска сага "Изабел Кастилска" ще разкаже на зрителите на bTV историята на младата и красива кралица. Сагата стартира в ефира на 5 февруари и ще се излъчва от понеделник до четвъртък от 21:00 часа.

След провъзгласяването й за кралица на Кастилия, до смъртта на брат й крал Хенри IV, Изабел се заема с нелеката задача да спечели уважението и подкрепата на испанските  благородници и да утвърди позициите си. Най-големия си враг тя ще намери в група благородници, които ще й се противопоставят, за да защитят наследството на Йоан, известен като Белтранея.

За да могат да спечелят уважението на народа, Изабел и съпругът й Фернандо отпътуват за Португалия и с помощта на крал Алфонсо V, те създават съюз и обявяват война за надмощие. Започнатите действия остават в историята като "Война за кастилското наследството”. Напрегнатите обрати зрителите на bTV ще имат възможност да проследят от 5 февруари от понеделник до четвъртък от 21:00 часа.

За тази война Изабел и Фернандо, в позицията си на крале на Кастилия и Арагон, ще се впуснат в битка за Гренада, в която са били съсредоточени военните усилия на царството в продължение на цели десет години.

Междувременно, Инквизицията е създадена, а Христофор Колумб се отправя към Източна Индия, за да я завладее.

Образът на младата и красива Изабел сложно преплита стремежа й да упражнява властта си и съпътстващото лично страдание и, заедно с неговите тъмни и светли страни, я превръщат в един от най-големите герои в историята на Испания. Една личност и жена пример за подражание.