Журналистите на bTV Спорт Иван Боянов и Флорина Иванова – на трето и четвърто място в света

Това показва крайното класиране на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS)

Реклама

Поредно признание за bTV Media Group и спортната редакция на bTV Новините – журналистите Иван Боянов и Флорина Иванова са избрани съответно на трето и четвърто място сред най-добрите млади репортери на планетата за 2019 година в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS). След като преди няколко седмици стана ясно, че двамата са сред петте най-добри млади репортери в света за изминалата година, снощи бе обявено и крайното класиране.

Иван Боянов влезе в призовата тройка в категорията за най-добър млад репортер на планетата под 30-годишна възраст с документалния филм от поредицата bTV Репортерите „Кралят отвъд нулата“, посветен на легендарния плувец-маратонец Петър Стойчев, който защити световната титла в ледени води в далечен Мурманск.

 

В града зад Северния полярен кръг репортерът и водещ на bTV Спорт се престраши и скочи сам в ледените води по примера на носителя на 15 Световни купи в плувния маратон.

Пробивът на Флорина Иванова в елитния Топ 5 на AIPS e заради друг документален филм на спортната редакция – „Мисия Златно момиче“. Лентата също е част от bTV Репортерите, а в нея, в рамките на седмица, от първо лице и наравно с гимнастичките, Флори тренира и спазва режим по време на лагера им във Варна. Световната асоциация на спортните журналисти определи "Мисия "Златно момиче“ и като една от 30-е най-добри документални продукции за 2019 г.

Близо 2000 номинации от 125 страни от целия свят участваха в тазгодишната класация на AIPS.