Меги и Нели

Водещи на "Търси се..."

Реклама

Водещи на "Търси се..."

Водещите на новото токшоу по bTV "Търси се..." Миглена Димчева и Нели Хаджийска се срещат преди 5 години на кастинг за водещи в първата българска интернет телевизия. От всички явили се избират само тях. Така двете момичета стават гръбнака на телевизията за близо година и половина. Разработват сутрешен блок, новини и онлайн чатове с най-популярните личности у нас. Преди да се срещнат в интернет медията Меги е отдадена на новините в шуменската "Топ телевизия", а Нели завършва "Социология" в Софийския университет и работи за кратко в новинарския екип на Канал 3.

Скоро обаче малкото прозорче на интернет телевизия им отеснява и двете решават, че е време да направят по-голяма телевизионна крачка. Така се ражда предаването "Търси се...", което те обмислят и подготвят в продължение на няколко месеца. След многобройните им срещи с известните личности решават, че е крайно време на тях да се погледне през друга призма. Любопитството им към другите хора и човешките взаимоотношение ги отвежда към идеята да потърсят най-близките им хора. Концепцията на предаването претърпява различни варианти. Пръв я оценява журналистът Бойко Станкушев, тогавашен програмен директор на телевизия "ДЕН". И през 2004 година "Търси се.." се ражда в ефира на закритата вече медия.

След закриването на телевизия "ДЕН" авторките местят предаването си в "Евроком". Така двете дами почти две години усъвършенстват предаването в ефира на "Евроком". Точно там се случва и най-важният за тях професионален момент – срещата им с Денис Ризов. След като им гостува в предаването той е изключително впечатлен от идеята и емоциите, които са предизвикали в него. Тримата се сприятеляват и започват да се виждат често, обсъждайки бъдещето на "Търси се...". С негова помощ след по-малко от година след гостуването на Денис в предаването Меги и Нели правят най-успешната си професионална крачка – авторската им идея "Търси се..." се появява в ефира на най-гледаната телевизия - bTV.