Реклама

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обирджии на банки в района, които са набелязали наглед немислима цел – Федералния резерв.

До 1934 г. не е било престъпление на обереш Централната банка, наричана в САЩ "Федерален резерв". Само че никой не го е правил... докато Ливай Енсън (Къртис "50 cent" Джаксън) и бандата му не й хвърлят око! По-брутални обаче се оказват полицаите, водени от Ник Фланаган (Джерард Бътлър)...

В Лос Анджелис се обира по една банка на всеки 48 минути. Градът гъмжи от обирджии, които безцеремонно атакуват клонове, дори денем. Има и банда, която ще опита невъзможното - пробив в най-защитената сграда, тази на Федералният резерв. Досега никой не е опитвал подобен ход и банката се смята за неприкосновена. Но 30 милиона долара се унищожават там ежедневно, ако някой не успее да ги открадне преди това. Полицията има дълга история във войната с обирджиите. Когато инкасо камион бива откраднат, без да са изчезнали пари, а охранителите убити в престрелка, ударна група от отдел "тежки престъпления" се заема със залавянето на бандата. Големият Ник води отряда, чиито методи са много ефективни, но и... крайно незаконни. Бруталните полицаи усещат, че е планирано нещо голямо, но дори нямат представа къде и кога.

„Den of Thieves“, САЩ, 2018 г.

Жанр: екшън, криминален, драма

Режисьор: Крисчън Гудгаст

В ролите: Джерард Бътлър, Пабло Шрайбър, О'Шей Джаксън мл., Соня Балморес, Джордан Бриджис, Брайън Ван Холт и др.