Реклама

Сара Баркант (Хилари Суонк), адвокат в Ню Йорк, е израснала в Южна Африка. Тя се връща на мястото, където е прекарала детството си, за да говори с Алекс Мпондо (Чиуетел Еджиофор), чернокож южноафрикански политик, който е бил измъчван по време на апартейда. В рамките на процеса, цялата истина трябва да излезе наяве. По принуда Мпондо идентифицира един от своите другари, Стив Сизела. Но той също така потвърждава, че пази много по-важна тайна - заровен списък с имена на някои жертви.

Дирк Хендрикс (Джейми Бартлет), местен полицай, признава, че Стив е бил убит от неговия шеф, Пит Мюлер (Йън Робъртс). Казва също, че голяма част от изтезанията са осъществени в ранчото, а не в полицейското управление - по този начин Хендрикс потвърждава на пръв поглед фалшивите спомени на Алекс за мръсен под и коридор. При посещение на фермата, показанията на Алекс пасват. Дирк признава къде е погребан Стив Сизела. Костите му са открити и изкопани от земята; Мпондо решава да допусне амнистия сега, когато всичко е казано. Мюлер отрича обвиненията и се признава за невинен. Но по ирония на съдбата амнистията се отнася и за него, а това вбесява членовете на африканската общност.

Паралелно с тази история е и конфронтацията на Сара със собственото й минало. Тя е арестувана като тийнейджърка за това, че има чернокож приятел. Освободена е след нощ в ареста благодарение на Бен Хофман, белокож адвокат, който е работил през целия си живот срещу апартейда. Сега Сара е там, защото тя му е длъжница, а той е твърде слаб, за да поеме случая в свои ръце.

Последни

Реклама