Реклама

Годината е 1660. Лоялността на народа на Франция е раздвоена между Църквата и държавата. Кардинал и крал имат свое собствено оръжие. Кардиналът (Носителят на "Златен глобус" Жерар Депардийо) има охрана. Кралят (Фреди Сайръс) има своите мускетари. Но между тях има един мускетар, който се различава от останалите. Тя е наследила зашеметяващата красота на майка си и легендарните умения с шпагата от баща си.

Валентин Д`Артанян е овладяла до съвършенство танцовото изкуство, за да успокои майка си, но нейните истински умения са други. Баща й е Жак Д'Артанян (Майкъл Йорк) - най-известният мускетар в цяла Франция. Той е обучил дъщеря си добре. Жак изпраща Валентин в Париж, като се надява там тя да сбъдне мечтите си. Валентин мечтае да се нареди сред мускетарите и обединява усилията си със синовете на вече поостарелите мускетари.

Скоро младата дружина получава специална задача. Бандити са отвлекли бъдещата булка на краля Луи XIV. Мускетарите откриват, че има нещо далеч по-важно от сигурността на принцесата. Злонамерената лейди Болтън (Настася Кински) е подготвила смъртоносен капан, за да разруши репутацията на краля. Когато тя обвинява Валентин в убийство, четиримата млади мускетари трябва да впрегнат всичките си усилия в тази жизненоважна мисия.

Филмът е подходящ за всички възрасти.