Реклама

Историята на Флорънс Фостър Дженкинс (1868 – 1944 г.) – богатата нюйоркска наследница и светска дама, мечтала да бъде оперна певица, въпреки ужасния си глас. 

Гласът, който Флорънс (Мерил Стрийп) чува вътре в себе си, е красив, но за всички останали е крайно неподходящ. Нейният съпруг и мениджър – сър Клер Бейфилд (Хю Грант), е английски актьор-аристократ и е твърдо решен да предпази любимата си от истината. Но когато тя решава да направи концерт в Карнеги Хол през 1944 г., сър Клер разбира, че е изправен пред огромен проблем. Това влиза в аналите на музикалната история! Изпълненията ѝ събират милиони долари за социални каузи, докато публиката всъщност е ужасена, но и развеселена. Слушателите ѝ се заливат от смях, хапят устни и изобщо не могат да повярват, че са си купили билети за толкова бездарно пеене.

Флорънс може да е наистина най-лошата оперна певица в света, но изобщо не ѝ пука. Всъщност, възможно е да не си дава сметка за това. През целия ѝ живот нейният импресарио и втори съпруг поддържа у нея заблудата, че е наистина добра. Тя обича това, което прави, и е убедена, че носи огромно удоволствие на публиката си – което, в известен смисъл, е точно така…

 

Тагове: