Реклама

Джонеси, Хенри, Пийт и Бийвър. Преди двайсет години те бяха просто хлапета от малко градче в Мейн, но хлапета с достатъчно кураж, за да отвърнат смело на жестокостта. Спасявайки странно момче, те неочаквано се сдобиха с нов, пети приятел. Още по-неочаквани за тях се оказаха свръхестествените сили, с които той ги дари – това ги направи още по-близки.

Четиримата вече са мъже – всеки със собствен живот и проблеми, преследвани от спомени за миналото, когато силата им е била по-скоро тежест, отколкото дар.

След като при шокираща злополука един от тях едва не загива, в първия момент те не разпознават завръщането на тайнствената сила, свързана някак с детството им. Но когато се събират на ежегодната си сбирка в ловна хижа насред гората, с очаквания за приятно изкарване, ги връхлита нарастваща заплаха.

Отначало пристига един непознат, изгубил се ловец, не подозиращ за смъртоносната зараза, на която е носител. Извива се снежна буря, в която се крие ужасяващо зло... И приятелите отново трябва да открият в себе си необикновени сили.

„Dreamcatcher“, САЩ, Австралия 2003 г.

Жанр: хорър, драма, фантастика

Режисьор: Лорънс Каздън

В ролите: Морган Фрийман, Томас Джейн, Джейсън Лий, Деймиън Луис, Тимъти Олифант, Том Сайзмор, Дони Уолбърг, Майки Холкамп, Рис Томпсън, Джакомо Бесато и др.