Реклама

Южноафрикански изгнаник се завръща в родината си, за да открие, че правосъдието не е довело до мир. Вуси Мадлази (Айс Кюб) е студент и политически активист, живеещ в Сан Франциско. Той е роден в Южна Африка, но връзката му с борците против апартейда кара семейството му да се страхува за живота му, така че той е изпратен в САЩ.

За да уреди погребението на баща си, Вуси посещава Южна Африка за първи път след падането на апартейда и идването на Нелсън Мандела на власт. Въпреки това, той открива, че не всички промени в страната му са били за по-добро, наркотиците и престъпността са започнали да заливат Совето, а по-големият му брат, преди предан активист срещу апартейда, не е сигурен какво да прави с живота си сега, когато промените, за които се е борил, са дошли…

Майката на Вуси го моли за услуга преди да се върне в Америка - по-малкият му брат Стивън (Ерик Mайени) е избягал и тя иска Вуси да го потърси. Докато търси Стивън, Вуси се запознава с приятелката на брат му Карин (Елизабет Хърли), която работи като екзотична танцьорка. Оказва се, че Карън и Стивън са станали наркозависими и изчезването на Стивън вероятно е свързано с дълг от 15 000 долара, които той дължи на престъпния бос Mуки (Винг Реймс).

Предишният филм на режисьора Даръл Роод е "Плачът на любимата страна" (1995 г.), е първият значителен филм, произведен в Южна Африка след падането на апартейда.