Серийни убийци

(„Lonely Hearts“, Германия, САЩ, 2006 г.)

Реклама

През 40-те Марта Бек и Реймънд Фернандез са прочути в Америка като „Убийците на самотни сърца“. Тяхната смъртоносна игра била проста – да измамят и убият жестоко изоставените вдовици на участници във войната, отговорили на обявите им, в която Рей се представя за секси латино любовник.

По ирония на съдбата, първата им среща с Марта е със същата цел. Те се влюбват от пръв поглед, може би заради любовта им към парите. Заедно с Марта, представяща се за сестра на Рей, те убеждават застарели неомъжени жени или вдовици да им дават спестяванията си и после ги убиват жестоко. Когато ги арестуват, двамата си признават за 12 убийства, но се смята, че действителната бройка е около 20.

На сензационния съдебен процес Марта и Рей се държат за ръце и изглежда сякаш не могат да се наситят един на друг. На 22 август 1949 г. оправдателната жалба за невменяемост е отхвърлена и любовниците са осъдени на смърт.

След многобройни обжалвания, на 8 март 1951 г. двамата сядат един до друг на електрическия стол в затвора Синг Синг. Проследете историята им в екранизацията „Серийни убийци“!

 

Тагове: бтв синема